To je to što me zanima!

Milanović o pohvalama Lavrova: Ne zanima me što on misli s tim izjavama postići

Predsjednik boravi danas u Zadarskoj županiji u povodu obljetnice akcije Maslenica. Posjetio je i Sukošan i Pakoštane
Vidi originalni članak

U povodu 30. obljetnice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica, predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u četvrtak je u Zadru položio vijenac i zapalio svijeću kod Središnjeg križa na Gradskom groblju.

Prije 30 godina vojno-redarstvenom operacijom (VRO) Maslenica u 72 sata Oružane snage Republike Hrvatske oslobodile su bitne strateške točke koje su bile pod okupacijom vojske samoproglašene Republike Srpske Krajine te je omogućeno ponovno prometno povezivanje juga i sjevera Hrvatske. Deblokiran je Zadar, u čijemu je zaleđu tijekom tri dana oslobođeno i petnaestak sela, te strateške točke zrakoplovna baza Zemunik i Novsko ždrilo.

Predsjednik Milanović posjetio je i Sukošan, gdje je položio vijenac i zapalio svijeću pred Spomen-obilježja „Za Hrvatsku“ te održao sastanak s predstavnicima te Općine. 

U Pakoštanima se susreo s udovicama hrvatskih branitelja iz Škabrnje, a dodijelio je i odlikovanja hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Pakoštana.

U Pakoštanima je dao i izjavu za medije.,

PRATITE UŽIVO:

Komentirao je pohvale koje je dobio od Sergeja Lavrova što je naišlo na brojne kritike.

- Žao mi je gledati saborske zastupnike koji su u strahu. Danas se u Ramsteinu sastaju članovi NATO-a i razgovaraju o vojnoj pomoći Ukrajini. Od početka se ovo sve skupa radi na katastrofalan i štetan način. Rusija je globalna super-sila. Zapad je uspio pomiriti Ruse i Kineze što je zaista talent, sljedeći sukob je s Kinezima? Što Lavrov želi postići, ja ne znam, ja sam ga jednom upoznao i bio sam hladan prema njemu - rekao je Milanović.

- Na nama je da se pripremimo da izbjegnemo najgore. Mi se ponašamo kao najobičniji vazali. Treninga neće biti u Hrvatskoj jer većina Hrvata to ne želi. Danas Banožić ide u Ramstein predstavljati Hrvatsku, koja fora. Kao što se i Rusija obračunava s Amerikancima preko Ukrajine, ovo se neće riješiti u Berlinu ili u nekom drugom gradu, nego će se rješavati između Moskve i Washingtona - dodao je Milanović.

DAMIR HABIJAN (HDZ): 'Narativ Milanovića i Lavrova je identičan. Burić? Ona se ispričala za razliku od oporbe'

Dobio sam i jednu okladu za ručak jer sam kolegi rekao da će sljedeća meta u ovome biti general Kinder, naveo je Milanović, te dodao kako niz položaja nisu popunjeni.

- Jesmo li mi na rubu funkcioniranja sustava? Pa nemamo predstavnika u NATO-u jer se to odbija napraviti i dogovoriti. To je činjenica u ovom trenutku - rekao je Milanović.

- Mi ne možemo usvojiti smjernice za SOA-u, da bismo to napravili, trebali bismo sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Međutim, Plenković to već mjesecima eskivira, a sada želi telefonsku sjednicu. E, pa neće. Prošle sam godine spasio isporuku Bradleyja upravo na temelju Vijeća, kada je Plenković shvatio kakvu štetočinu ima za ministra obrane - rekao je Milanović.

POHVALE S VRHA RUSKE VLASTI Lavrov pohvalio Milanovića: On je rekao kako je ovo NATO-ov rat. To je iskreno i pošteno...

Milanović je rekao kako je susret Plenkovića i Vučića "dobra stvar" te najavio da sutra odlazi u Mađarsku.

- Ispada da sam ja jedan od rijetkih ljudi koji se usude otići tamo. Razgovor s nekim tko ti nije neprijatelj, jer nas Mađarska nikada nije napala. I Plenković sad vidi da ne može pobjeći od tog razgovora. Mora sjesti na kraju s "malim Slobom" Dačićem, danas s Vučićem, nije to slučajno. Plenković je nanjušio da je Vučić dao intervju u kojem radi ono što sam ja rekao prije godinu dana, dajte se odlučite gdje ćete. Iako HDZ-ovi bijedno i jadno vrijeđaju Srbe u hrvatskom Saboru - rekao je o susretu premijera sa srpskim predsjednikom.

ODRŽAO GOVOR VIDEO Milanović čestitao promoventima HVU: 'Vaš je zadatak obrana Hrvatske'

- Vućić se u intervjuju jučer po prvi puta odmaknuo od Rusa i da nikada neće priznati aneksiju Krima. I hop evo ti Plenkovića. Logično, i to zbog Kosova. Rusi su upravo Kosovo iskoristili kao pretekst kao upad u Donbas. Da to Vučić jučer nije rekao, na što su Rusi loše reagirali, to bi Rusi sutra rekli i priznali Kosovo. To je shema koja se slaže. I Vučić, mustra svoje vrste, je to shvatio - dodao je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Priska Bresci 19.01.2023.

    Grozn njegov istup odnosno njegovi komentari odnosi se na  samo je jasm predložio ,ja sam napravio ,ja nisam to rekao  a na kraju opet kao i uvijek ima onu riječ sto  mi zapinje u uhu a to je SELJAČINE pa zar nema ništa na tanjuru od tih takozvanih seljačina koji rada da ti zdravo jedeš koji se muče od jutra do sutra  fala Bogu svi su glupi niko ništa nezna ali Milanoviću nitko te ne zove na neke razgovore ni nikakove posijete zemlji nažalost sam se gura tamo gdije ide pa mu odobre a na kraju nikakava korist na kraju ti ponižavaš cijeli HR narod kad te covijek prati šta govoriš pun si sam sebe kao da imaš komplekse jel nemaš nikakovo ovlasti možda i to utijece na tvoje non-stop šmrcanje ili nešto drugo?

  • Kranjc 19.01.2023.

    Ovaj ja pa ja je stvarno nepristojan.Bit će mu ljuti prijatelji Lukašenko, Vučić i Dodik. Nego, otkud frajeru pravo da tvrdi da je RH, kao članica NATO, napala ili što već, Rusiju? Šta smo mi agresori? Netko se stalno razbacuje s veleizdajnicima, a šta je ovo? Navijači naprijed u zaštitu šarlatana.

  • zapadni šegrt 19.01.2023.

    Zna Lavrov kojih korjena je Milanović čak mu zna i krsnu slavu🤷

Komentiraj...
Vidi sve komentare