To je to što me zanima!

Miletić: Uljanik ima šansu, pod uvjetom da je ponuda ozbiljna

Nama je prihvatljivo samo rješenje koje će zadržati brodogradnju i radna mjesta. Zato se nadam da je to smjer kojim će ići država i strateški partner, rekao je u četvrtak Valter Flego
Vidi originalni članak

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, komentirajući za Hinu odluku o izboru Brodograđevne industrije Split za strateškog partnera Uljanika, rekao je kako od novoizabranoga strateškog partnera očekuje konkretna rješenja koja će sačuvati brodogradnju i radna mjesta te ponuditi održiv plan opstanka Uljanika.

 Kako je ocijenio Miletić, "agonija koja traje apsolutno predugo mogla se izbjeći da se vodilo računa o brodogradilištima i na vrijeme reagiralo na brojna upozorenja".

IZNOS ŠOKIRAO I MINISTRA I UPRAVU Debeljak želi Uljanik, ali traži 10,5 milijardi državnih kuna!?

 "U 160 godina postojanja Uljanik je osigurao egzistenciju velikom broju Puležana, izgradio je najmodernije svjetske brodove i ima ogromno akumulirano znanje u izgradnji najsofisticiranijih brodova", istaknuo je Miletić.

 Zbog toga, dodao je, Uljanik sigurno ima šansu na tržištu pod uvjetom da je ponuda strateškog partnera ozbiljna i da je država, odnosno Vlada spremna preuzeti ulogu koju sve odgovorne vlade u Europi imaju u poticanju i razvoju brodogradnje.

 "Kao što sam bezbroj puta rekao, nama je prihvatljivo samo rješenje koje će zadržati brodogradnju i radna mjesta. Zato se nadam da je to smjer kojim će ići država i strateški partner kojeg pozivam da čim prije uloži u brodogradnju kako bi se riješila nagomilana pitanja i problemi, poput zaostalih plaća radnicima, i krenulo prema mirnijoj budućnosti", rekao je  istarski župan Valter Flego za Hinu.  Pozvao je i državu da podupre brodogradnju kao stratešku granu "kako to rade druge europske države". 

MINISTAR HORVAT: 'Uljanik ima partnera, a vidjet ćemo hoće li ga moći spasiti...'

 Brodograđevna industrija Split izabrana je za strateškog partnera Uljanika, a odluka o izboru donesena je u četvrtak na sjednici Nadzornog odbora i Uprave Uljanika.

 Kako je priopćeno, s izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza s naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika, izradi prihvatljiv i provediv program restrukturiranja Uljanika i Uljanik brodogradilišta.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Androtest 08.02.2019.

    svaki dan ista priča....kad ćete početi hapsiti tu bandu i oduzeti im sve....ubiti treba kompletan IDS pohapsiti i to je to

  • Idemo prema boljem 08.02.2019.

    Pročitah naslov, pa to može i dijete iz vrtića reći.

  • Hiroo_Onoda 08.02.2019.

    Jeli možda i taj Miletić u nekakvoj radnoj skupini za dizanje ruku? Čak i južnokorejska brodogradilišta koja su svemirski brod u odnosu na ovo mogu zapasti u teškoće, a kamoli ne ovo "manufakturno". Nisu u stanju izgraditi brod po tržišnoj cijeni i u ugovorenom roku i treba prestati u njih ulagati novac. Radnicima dati značajne otpremnine i ljudi će se snaći, a ovo prodati na kilu. Atraktivno zemljište bude u trenu pronašlo investitora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare