Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

Miletić: Uljanik ima šansu, pod uvjetom da je ponuda ozbiljna

Nama je prihvatljivo samo rješenje koje će zadržati brodogradnju i radna mjesta. Zato se nadam da je to smjer kojim će ići država i strateški partner, rekao je u četvrtak Valter Flego

Brodogradilište Uljanik
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
29 komentara

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, komentirajući za Hinu odluku o izboru Brodograđevne industrije Split za strateškog partnera Uljanika, rekao je kako od novoizabranoga strateškog partnera očekuje konkretna rješenja koja će sačuvati brodogradnju i radna mjesta te ponuditi održiv plan opstanka Uljanika.

 Kako je ocijenio Miletić, "agonija koja traje apsolutno predugo mogla se izbjeći da se vodilo računa o brodogradilištima i na vrijeme reagiralo na brojna upozorenja".

Split: BrodogradiliÅ¡te Brodosplit IZNOS ŠOKIRAO I MINISTRA I UPRAVU Debeljak želi Uljanik, ali traži 10,5 milijardi državnih kuna!?

 "U 160 godina postojanja Uljanik je osigurao egzistenciju velikom broju Puležana, izgradio je najmodernije svjetske brodove i ima ogromno akumulirano znanje u izgradnji najsofisticiranijih brodova", istaknuo je Miletić.

 Zbog toga, dodao je, Uljanik sigurno ima šansu na tržištu pod uvjetom da je ponuda strateškog partnera ozbiljna i da je država, odnosno Vlada spremna preuzeti ulogu koju sve odgovorne vlade u Europi imaju u poticanju i razvoju brodogradnje.

 "Kao što sam bezbroj puta rekao, nama je prihvatljivo samo rješenje koje će zadržati brodogradnju i radna mjesta. Zato se nadam da je to smjer kojim će ići država i strateški partner kojeg pozivam da čim prije uloži u brodogradnju kako bi se riješila nagomilana pitanja i problemi, poput zaostalih plaća radnicima, i krenulo prema mirnijoj budućnosti", rekao je  istarski župan Valter Flego za Hinu.  Pozvao je i državu da podupre brodogradnju kao stratešku granu "kako to rade druge europske države". 

Zagreb: Ministar Horvat o Uljaniku MINISTAR HORVAT: 'Uljanik ima partnera, a vidjet ćemo hoće li ga moći spasiti...'

 Brodograđevna industrija Split izabrana je za strateškog partnera Uljanika, a odluka o izboru donesena je u četvrtak na sjednici Nadzornog odbora i Uprave Uljanika.

 Kako je priopćeno, s izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza s naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika, izradi prihvatljiv i provediv program restrukturiranja Uljanika i Uljanik brodogradilišta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message