To je to što me zanima!

Milošević: Važno je da je tu bio premijer i poslao snažne poruke

Uz predstavnike srpske zajednice u Hrvatskoj, u Varivode je došao i hrvatski premijer Andrej Planković koji je istaknuto da je to nastavak nove politike zajedničkog sjećanja, započet 5. kolovoza u Kninu
Vidi originalni članak

U Varivodama je održana komemoracija za devetero mještana srpske nacionalnosti ubijenih na današnji dan 95. godine. Ondje je bio i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, koji je za Dnevnik HRT-a rekao kako je komemoracija važan događaj za srpsku zajednicu, te kako je to najvažnija postratna komemoracija kojom se odaje počast civilnim žrtvama.

PLENKOVIĆ U VARIVODAMA Milošević: 'Dolazak premijera vrlo je jaka, simbolička gesta'

Uz predstavnike srpske zajednice u Hrvatskoj, u Varivode je došao i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je istaknuto da je to nastavak nove politike zajedničkog sjećanja, započet 5. kolovoza u Kninu.

Premijer Plenković je prvi premijer koji je prisustvovao komemoraciji u Varivodama. Oštro je osudio zločine koji su počinjeni nad devetero srpskih civila te izjavio kako hrvati trebaju priznati zločin, ali kako i Srbi trebaju priznati da se dogodio srpski otpor legitimno priznatoj vlasti.

KOMEMORACIJA U VARIVODAMA Premijer: 'Zločini se ne mogu opravdati, ovo je ružan ožiljak na obrambeni karakter rata'

Milošević je dodao kako je važno da je u Varivode došao predsjednik Vlade i poslao snažne poruke, te izrazio žaljenje.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • samoproglašeni antifuksićić 29.09.2020.

    samo mali podsjetnik zaboravnima; za sve posljedice domovinskog rata se slobodno javite batama s levanta zbog velikosrpskocetnickoantifasistickog pokusaja "pomevanja gvanisa do linije vivovitisa-kavlovas-itditd" sto je, nemojmo zaboraviti, samim postojanjem tzv rs djelomicno i uspjelo.

  • sitnozubi 29.09.2020.

    još malo pa če ova ekipa otič svjedočit za srbe u hag još jedamput , za goloruk, vasvetski narod ..i u ovih baba i deda je svašta bilo i sad je...

  • metAll 29.09.2020.

    a ko će to razumit

Komentiraj...
Vidi sve komentare