To je to što me zanima!

Poljski ministar zdravstva: Ukoliko bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Beroš je rekao da je "zdravstveni sustav na nogama" od jutra te da se unesrećenima pruža i psihološka pomoć, a u varaždinskoj bolnici je bila i poljska konzulica Dagmara Luković
Vidi originalni članak

Ministar Beroš u subotu je obišao ozlijeđene Poljake u bolnicama u Varaždinu, Čakovcu i KBC-u Zagreb, a u Hrvatsku je došao i poljski ministra zdravstva Adama Niedzielskog.

PRATITE UŽIVO:

- Nažalost, 19 osoba je u teškom stanju - kaže poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski.

- Naša misija se podijelila u dva dijela. Jedan dio je u Čakovcu i Varaždinu. Prikupljaju medicinsku dokumentaciju. Ukoliko to bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma -  dodaje poljski ministar.

- Izrazio bih zahvalnost cijelom narodu i Vladi. Svi su naši pacijenti jako dobro zbrinuti. Onima kojima to bude potrebno, dobit će pakete za početak, npr- kozmetičke. Hvala svim službama koje su vrlo brzo krenule na mjesto događaja. Ondje su bili i gospoda ministri Božinović i Beroš. Hvala hrvatskoj Vladi i narodu - kaže.

CRNA SUBOTA Auto naletio na pješakinju u Makarskoj, umrla u KBC-u Split

Okupljenima se obratio i ministar Vili Beroš.

- U ovoj bolnici smo prošli sve bolesnike koji su tu zbrinuti na Rebru. Hvala svim žurnim službama na reakciji i na pruženoj pomoći. U kontaktu sam s ravnateljem u bolnici u Slavonskom Brodu, i tamo je bila prometna nesreća. Odgovaramo izazovima. Hrvatski zdravstveni sustav napravit će sve što je moguće u ovom trenutku za zbrinjavanje poljskih ozljeđenika - kaže Beroš.

Beroš je rekao da je "zdravstveni sustav na nogama" od jutra te da se unesrećenima pruža i psihološka pomoć, a u varaždinskoj bolnici je bila i poljska konzulica Dagmara Luković.

PUTOVALI ZA MEĐUGORJE Preživjeli putnik iz poljskog autobusa: 'Dugo smo se vozili, ne sjećam se trenutka nesreće'

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja je bila jutro oko 5.35 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, u slijetanju poljskog autobusa smrtno je stradalo 12 osoba, a 32 su ozlijeđene, neke teže.

POGLEDAJTE VIDEO: NESREĆA NA A4

Ozlijeđeni su zbrinuti u bolnicama u Varaždinu, Čakovcu te tri zagrebačke bolnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 33

  • kadćekraj 06.08.2022.

    Lijepo Berošu stoji bijela košulja.

  • RobertC 06.08.2022.

    lako za to, neg kad će stožer odgovarat za kriminalnu recesiju i krizu koju su nanjeli narodu, a sve zbog virusa koji je prevara?

  • Covid_Survivor 06.08.2022.

    Kaj Beroš glumata s tom maskom na labrnji?! Pametni Poljaci ih nisu nosili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare