News

Komentari 33

Poljski ministar zdravstva: Ukoliko bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma

Poljski ministar zdravstva: Ukoliko bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma

Beroš je rekao da je "zdravstveni sustav na nogama" od jutra te da se unesrećenima pruža i psihološka pomoć, a u varaždinskoj bolnici je bila i poljska konzulica Dagmara Luković

Ministar Beroš u subotu je obišao ozlijeđene Poljake u bolnicama u Varaždinu, Čakovcu i KBC-u Zagreb, a u Hrvatsku je došao i poljski ministra zdravstva Adama Niedzielskog.

PRATITE UŽIVO:

- Nažalost, 19 osoba je u teškom stanju - kaže poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski.

- Naša misija se podijelila u dva dijela. Jedan dio je u Čakovcu i Varaždinu. Prikupljaju medicinsku dokumentaciju. Ukoliko to bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma -  dodaje poljski ministar.

- Izrazio bih zahvalnost cijelom narodu i Vladi. Svi su naši pacijenti jako dobro zbrinuti. Onima kojima to bude potrebno, dobit će pakete za početak, npr- kozmetičke. Hvala svim službama koje su vrlo brzo krenule na mjesto događaja. Ondje su bili i gospoda ministri Božinović i Beroš. Hvala hrvatskoj Vladi i narodu - kaže.

Okupljenima se obratio i ministar Vili Beroš.

- U ovoj bolnici smo prošli sve bolesnike koji su tu zbrinuti na Rebru. Hvala svim žurnim službama na reakciji i na pruženoj pomoći. U kontaktu sam s ravnateljem u bolnici u Slavonskom Brodu, i tamo je bila prometna nesreća. Odgovaramo izazovima. Hrvatski zdravstveni sustav napravit će sve što je moguće u ovom trenutku za zbrinjavanje poljskih ozljeđenika - kaže Beroš.

Beroš je rekao da je "zdravstveni sustav na nogama" od jutra te da se unesrećenima pruža i psihološka pomoć, a u varaždinskoj bolnici je bila i poljska konzulica Dagmara Luković.

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja je bila jutro oko 5.35 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, u slijetanju poljskog autobusa smrtno je stradalo 12 osoba, a 32 su ozlijeđene, neke teže.

POGLEDAJTE VIDEO: NESREĆA NA A4

Ozlijeđeni su zbrinuti u bolnicama u Varaždinu, Čakovcu te tri zagrebačke bolnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci