Obavijesti

News

Komentari 32

Preživjeli putnik iz poljskog autobusa: 'Dugo smo se vozili, ne sjećam se trenutka nesreće'

Preživjeli putnik iz poljskog autobusa:  'Dugo smo se vozili, ne sjećam se trenutka nesreće'

Boli me glava, bole me prsa dok dišem. I noga mi je ozlijeđena. Dugo smo se vozili, iz Varšave. Išli smo u Međugorje, bilo nas je dosta u autobusu, priča nam Roman Wilenski, jedan od lakše ozlijeđenih putnika

Boli me glava, bole me prsa dok dišem. I noga mi je ozlijeđena. Dugo smo se vozili, iz Varšave. Išli smo u Međugorje, bilo nas je dosta u autobusu. Ne sjećam se trenutka nesreće, priča nam Roman Wilenski, jedan od lakše ozlijeđenih putnika iz poljskog autobusa koji je u subotu rano ujutro sletio s ceste i u kojem je preminulo 12 putnika.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa ...

Roman je prebačen u KB Dubravu, a s njim je nakon presice razgovarao i ministar Beroš.

Kako nije bilo prevoditelja uspio nam je tek pokazati na mjesta koja ga bole i gdje je ozlijeđen. Kada smo ga upitali da li je poznavao ljude iz autobusa rekao je da ne baš dobro, ali svi su putovali zajedno.

Zagreb: Ministar Beroš obišao ozlijeđenog putnika iz poljskog autobusa

Svim ozlijeđenima pružena je i psihološka pomoć, a uskoro bi trebali doći i poljski policajci kako bi identificirali putnike bez dokumenata koji nisu u stanju govoriti.

Poljski mediji: U autobusu je među putnicima bilo i šest časnih sestara i tri svećenika
Poljski mediji: U autobusu je među putnicima bilo i šest časnih sestara i tri svećenika

- Nekima se još ne zna identitet pa ni obitelji nisu obaviještene. Imamo jednu pacijenticu sa slomljenom vilicom i rukom ne može nam ni reći ni napisati tko je. Neki nisu u stanju komunicirati, a nemaju dokumente zato će nam pomoći poljska policija - rekli su nam iz KB Dubrava.

Podsjetimo, dvanaest osoba je poginulo, a više od 30 je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati ujutro u subotu dogodila na autocesti A4 kod Brezničkog Huma u smjeru Zagreba, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje.

Pogledajte posljednju snimku poljskog autobusa prije nesreće
Pogledajte posljednju snimku poljskog autobusa prije nesreće

Poljski premijer Mateusz Morawiecki je nakon te tragične nesreće u Hrvatsku uputio ministra zdravstva Adama Wojciecha Niedzielskog i zamjenika ministra vanjskih poslova Marcina Przydacza, a s njima također putuje i medicinari i psiholozi, prenosi PAP.

POGLEDAJTE VIDEO: BEROŠ O NESREĆI