To je to što me zanima!

Ministar Filipović potvrdio dolazak na sjednicu Odbora: 'Iz HEP-a još ne znamo tko dolazi'

Predsjednica Odbora za gospodarstvo u dogovoru s oporbom sazvala je tematsku sjednicu za sutra u 15 sati povodom najnovije plinske afere pa da se vidi tko je što znao, tko je slao dopise, tko je zakazao
Vidi originalni članak

Dolazak su nam za sad potvrdili čelna osoba HERA-e, HROTE-a, iz Plinacro-a će isto netko doći, ali još ne znamo tko, potvrdio je i ministar Filipović, još uvijek ne znamo da li će netko iz HEP-a doći, kazala je predsjednica GLAS-a i potpredsjednica saborskog Odbora za gospodarstvo Anka Mrak Taritaš, koja je u dogovoru s oporbom za sutra u 15 sati sazvala tematsku sjednicu nakon najnovije plinske afere. 

Istaknula je kako su dobili već očitovanje Plinacro-a, HROTE-a i HERA-e, kao i iz HEP-a. 

PRATITE UŽIVO Plenković u Dalmaciji o aferi s plinom: 'Nikakve dopise nisam vidio, ne trese Hrvatsku afera'

- Dopis iz HEP-a još nisam vidjela, ali su ga poslali. Ova druga očitovanja jesam, u njima objašnjavaju procedure i svi objašnjavaju da su nastali problemi, da ga je svatko detektirao i obavijestio nekoga. I tu se sad HERA najviše pokušava obraniti i reći kad je tko kome slao papire ili nije. Kao da živimo u nekoj ludoj, izmišljenoj zemlji - svatko vidi problem i riješi onaj dio koji je njegov. Plinacro kaže da kad je u pitanju manjak ili višak plina mora reagirati i da je reagirao, HROTE kaže da kad Plinacro reagira oni moraju napraviti anonimnu digitalnu platformu da se višak kupi, HERA kaže da oni dalje obavještavaju ako njih netko obavijesti... - istaknula je. 

Potvrda dolaska ministra Davora Filipovića govori, kaže, ili da se osjeća da nije ništa pogriješio ili da se dolazi obraniti u smislu da on radi kako radi, a što bude, bit će.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI HEP bi trebao biti kraj. Pitanje je samo čiji. Možda Plenkovićev

- U jednoj zemlji u kojoj premijer o sebi govori da je najbolji, najpametniji, najuspješniji, sve je moguće. Duga je noć, dug dan do sutra do 15 sati, sve su opcije moguće - kaže na pitanja misli li da je ministar Filipović uskoro bivši.

Prema onome što vidi iz svih očitovanja koje je Odbor dobio, odgovornost vidi na Ministarstvu. 

-  Ako imaš podijeljeno da svatko svoju dionicu trči, na kraju je odgovornost na njima svima, ali je glavna odgovornost na treneru - dakle, na Ministarstvu, koje mora odmah reagirati kad se desi da nešto u sustavu ne funkcionira. A velika je odgovornost tu i na HEP-u - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare