To je to što me zanima!

Ministru obrane Banožiću je nezgodno da javnost zna istinu

Zaključio je kako je 'nezgodno što je izašlo u javnost da je riječ o eksplozivnoj napravi'.
Vidi originalni članak

Dijelovi aviobombe pronađeni su na letjelici koja je pala u Zagrebu, rekao je ministar obrane Mario Banožić u nedjelju te dodao da su na početku istrage dobili saznanja da se na fragmentima nalaze elementi eksploziva. Potom je zaključio kako je "nezgodno što je izašlo u javnost da je riječ o eksplozivnoj napravi".

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodajmo da su evakuirali samo dio studenata iz Studentskog doma "Stjepan Radić", iz paviljona koji se nalazi tik do mjesta pada letjelice, no ostatak studenata, ukupno ih je u domu 4500 - i dalje boravi u svojim sobama, i to više-manje stalno s obzirom na to da je u tijeku bio vikend i da nema predavanja. Nevjerojatna je Banožićeva izjava kako je nezgodno što je javnost bila informirana o tome da je riječ o eksplozivnoj napravi.

BANOŽIĆ PRATIO IZVLAČENJE VIDEO Pogledajte što je ostalo od letjelice, izvukli je iz kratera

MiG-ovi ne lete noću, radar ništa nije detektirao

Ili bi građani, kako su i ovih dana poručivali iz vrha vlasti, trebali ostati mirni, dok je jasno kao dan da je samo puka sreća spriječila golemu tragediju koja se mogla dogoditi da se letjelica srušila na obližnji dom. I da je sasvim jasno kako nismo sigurni unatoč tome što smo u NATO-u, koji u ovom slučaju nije reagirao, da susjedna Mađarska, u čijem je zračnom prostoru letjelica bila 40 minuta, nije ništa dojavila, da radari koje Hrvatska ima, a koji vide i izvan granica RH, nisu uspjeli detektirati letjelicu, a da MiG-ovi koje imamo - ne lete noću.

Banožić je izjavio i da je pronađena crna kutija, iz koje očekuje da će izvući određene podatke o letu, koje će komparirati s radarskim podacima.

OTKRILI TRAGOVE EKSPLOZIVA VIDEO Banožić: Pronašli smo dijelove avio bombe na letjelici

I dalje nije sigurno čija je letjelica

- Pronađeni su tragovi eksploziva i elementi koji upućuju da ovo nije bila letjelica izvidničkog tipa, kako se pokazalo prvo jutro. Na letjelici su pronađeni dijelovi aviobombe - rekao je i dodao kako nije sigurno je li ruska ili ukrajinska.

Kaže kako je riječ o elementima avionske bombe koja se koristila na sovjetskim avionima. Poručio je da se mnogo toga pokazalo kroz promjenu boje, mirisa i detekcijom te promjenama u zemlji. Tvrdi da je područje sigurno, ali i da će ga još jedanput detaljnije pregledati i kako je glavnina letjelice izvađena. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • VođaSmjene 14.03.2022.

    Crna kutija  u ovakvoj letjelici ???? Majkobožija, svašta hoda po ovoj  jadnoj Hrvatskoj

  • valsimot1012 14.03.2022.

    Naravno da je nezgodno kad ste i sami shvatili kolike su glupe tvrdnje o eksploziji ispod zemlje pojedini tzv. Strucnjaci iznjeli da im se i djeca smiju.

  • macor11 14.03.2022.

    Gledala sam dokumentarac o Putinu. Uz svoj maternji jezik , tecno govori njemacki, tatarski a nije mu los ni englenski i svedski. Njegov ministar obrane prica englenski, francuski a dobro razumije i njemacki.A i od svih ministara Putin ocekuje da govore najmanje jednim svjetskim jezikom. A sta Plenkovic skuplja oko sebe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare