To je to što me zanima!

Mjera mobilizacije je mogućnost koju Berošu omogućava i zakon

Zakon o zdravstvenoj zaštiti kaže da je ministar ovlašten uz ovakvim situacijama poduzimati i one mjere i aktivnosti koje nisu utvrđene ovim Zakonom, uključivši i mjere mobilizacije
Vidi originalni članak

Ministar Vili Beroš danas je u objavi preko Facebooka napisao da je pozvao potpunu mobilizaciju zdravstva u Hrvatskoj te napisao da je vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu.

- U prenesenom smislu moja objava znači da svaki zdravstveni radnik i radnica moraju ovu situaciju shvatiti najozbiljnije moguće i da svi moramo, uključujući mene, dati svoj maksimalan doprinos u sanaciji ove situacije - rekao je Beroš kasnije u izjavi za N1. 

TRAŽI IZVANREDNI ANGAŽMAN Vili Beroš: Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstva!

No očito u tom postu nije mislio na mobilizaciju koju mu zakon omogućava, što dovodi u pitanje pravi smisao tog dramatičnog posta, jer Berošu upravoo i Zakon o zdravstvenoj zaštiti daje mogućnost mobilizacije.

U članku 197. navodi se:

U slučajevima izvanrednih okolnosti, katastrofa i epidemija većih razmjera ministar je ovlašten poduzimati i one mjere i aktivnosti koje nisu utvrđene ovim Zakonom, uključivši i mjere mobilizacije, organizacije i rasporeda rada i radnog vremena, promjene mjesta i uvjeta rada pojedinih zdravstvenih ustanova i njihovih radnika te privatnih zdravstvenih radnika koji obavljaju zdravstvenu djelatnost u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe, dok te okolnosti traju.

BEROŠ O MOBILIZACIJI 'Ne daju još svi svoj maksimum, a čekaju nas izazovna vremena'

Beroš se kasnije ponovno obratio javnosti te pojasnio mobilizaciju navodeći da apelira na sve da se pridruže velikom timu zdravstvenih radnika koji se trude da ovo pobijedimo i dodao da poziva na homogenizaciju društva.

-  Moja objava za mobilizaciju bila je slikovita. Govorio sam o potrebi da svi funkcioniraju kako bi maksimalno odgovorili na ovu  ugrozu, da shvatimo da je krajnje vrijeme da ovu borbu najozbiljnije shvatimo - rekao je Beroš.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • colonelo 27.10.2020.

    Protu_koronaše i anti_vaksere prisilno mobilizirati i rasporediti bez zaštitne opreme u kovid odjele i domove za starije i nemoćne osobe, mogu dijeliti hranu, prati starce, mijenjati babama binde i pelene, voditi ih noću na WC. Njih korona neće jer u nju ne vjeruju a bili bi od velike općedruštvene koristi.

  • yocko 27.10.2020.

    Zašto se sam ne primi posla i ode raditi u bolnicu,dali su mobilizirali Rajnera ,Kujundžića i sve trutove koji imaju zvanje Dr.a sjede u saboru i vladi.

  • 5FDP 27.10.2020.

    Mislim da se ovdje više nema što komentirati, jer bilo koji komentar kontra ražima, korona propagande i neobjektivnosti novinarstva je dočekan na nož i kartoniran / izbrisan (kako će biti slučaj s ovim postom).

Komentiraj...
Vidi sve komentare