Mjera mobilizacije je mogućnost koju Berošu omogućava i zakon | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 49

Mjera mobilizacije je mogućnost koju Berošu omogućava i zakon

Mjera mobilizacije je mogućnost koju Berošu omogućava i zakon

Zakon o zdravstvenoj zaštiti kaže da je ministar ovlašten uz ovakvim situacijama poduzimati i one mjere i aktivnosti koje nisu utvrđene ovim Zakonom, uključivši i mjere mobilizacije

VIDEO

Ministar Vili Beroš danas je u objavi preko Facebooka napisao da je pozvao potpunu mobilizaciju zdravstva u Hrvatskoj te napisao da je vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu.

- U prenesenom smislu moja objava znači da svaki zdravstveni radnik i radnica moraju ovu situaciju shvatiti najozbiljnije moguće i da svi moramo, uključujući mene, dati svoj maksimalan doprinos u sanaciji ove situacije - rekao je Beroš kasnije u izjavi za N1. 

Vili Beroš: Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstva!
Vili Beroš: Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstva!

No očito u tom postu nije mislio na mobilizaciju koju mu zakon omogućava, što dovodi u pitanje pravi smisao tog dramatičnog posta, jer Berošu upravoo i Zakon o zdravstvenoj zaštiti daje mogućnost mobilizacije.

U članku 197. navodi se:

U slučajevima izvanrednih okolnosti, katastrofa i epidemija većih razmjera ministar je ovlašten poduzimati i one mjere i aktivnosti koje nisu utvrđene ovim Zakonom, uključivši i mjere mobilizacije, organizacije i rasporeda rada i radnog vremena, promjene mjesta i uvjeta rada pojedinih zdravstvenih ustanova i njihovih radnika te privatnih zdravstvenih radnika koji obavljaju zdravstvenu djelatnost u ordinaciji u mreži javne zdravstvene službe, dok te okolnosti traju.

'Ne daju još svi svoj maksimum, a čekaju nas izazovna vremena'
'Ne daju još svi svoj maksimum, a čekaju nas izazovna vremena'

Beroš se kasnije ponovno obratio javnosti te pojasnio mobilizaciju navodeći da apelira na sve da se pridruže velikom timu zdravstvenih radnika koji se trude da ovo pobijedimo i dodao da poziva na homogenizaciju društva.

-  Moja objava za mobilizaciju bila je slikovita. Govorio sam o potrebi da svi funkcioniraju kako bi maksimalno odgovorili na ovu  ugrozu, da shvatimo da je krajnje vrijeme da ovu borbu najozbiljnije shvatimo - rekao je Beroš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 49

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...
Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...