To je to što me zanima!

Monstrum ledena lica prijatelja u sudnici nije niti pogledao...

SUĐENJE BEZ JAVNOSTI Tin Šunjerga (19) prošle je godine u Čistoj Velikoj hicima u zatiljak ubio roditelje Marina i Silvanu. Na prvom ročištu šutio je i nezainteresirano gledao u pod
Vidi originalni članak

Blijed i svježe obrijane glave u trapericama i sportskoj jakni Tin Šunjerga (19) u srijedu je ušao u sudnicu Županijskog suda u Zadru.
Mladić koji je prošle godine u zaleđu Vodica hladnokrvno iz pištolja smaknuo majku Silvanu (46) i oca Marina (45) prvo se kratko osvrnuo kako bi vidio tko je sve u sudnici. Sjeo je na optuženičku klupu, a potom su mu pravosudni policajci skinuli lisice s ruku.

SUĐENJE ZATVORENO ZA JAVNOST Ubio roditelje hicem u glavu: Šunjerga na sudu zurio u pod

Djelovao je hladno i nezainteresirano, kao da ga se suđenje uopće ne tiče. Prijatelja I. Š., koji je bio sa Šunjergom u trenutku kad je upucao majku i pobjegao, nije ni pogledao. Njemu sude zbog neprijavljivanja kaznenog djela.

Čitavo vrijeme Šunjerga je uglavnom zurio u pod. Jedino je na pitanje predsjednice sudskog vijeća za mladež Sandre Radanović tiho odgovorio da se slaže s prijedlogom o isključenju javnosti s glavne rasprave. Tražili su to Tinovi djedovi i bake, roditelji ubijenih Marina i Silvane, jer bi se isključivanjem javnosti umanjili njihovo trpljenje i emocionalna patnja.

- Izgubili smo kćer i unuka, ali je umro i dio nas - naveli su u podnesku roditelji ubijene Silvane. Neće dolaziti na ročišta i nemaju imovinskih zahtjeva. Budući da je u vrijeme ubojstva roditelja imao 18 godina, Šunjergi će suditi prema Zakonu o sudovima za mladež koji predviđa maksimalnu kaznu od deset godina zatvora.

- To ne znači nužno da će biti primijenjen Zakon o sudovima za mladež, odnosno maloljetničke sankcije, nego da će na kraju dokaznog postupka, ovisno o rezultatima, vijeće odlučiti hoće li primijeniti maloljetničke sankcije ili ne. Maksimalna zatvorska kazna u redovnom postupku je 40 godina. Kad je riječ o stjecaju više kaznenih djela ovako teških, maksimalna kazna može biti i do 50 godina - pojasnio je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Nakon isključenja javnosti uslijedili su uvodni govori tužiteljstva i obrane te je započeo dokazni postupak.

Šunjergu terete da je 25. ožujka 2017. oko 16 sati pri povratku iz polja hicem iz pištolja u glavu ubio majku Silvanu (46) kad je sjela za upravljač automobila.

Potom je oko 17.30 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj ubio i oca Marina (45) pucnjem u potiljak s udaljenosti od 30 centimetara. Koristio je očev pištolj Crvena zastava koji je prethodno ukrao iz sefa. Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, Šunjerga je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine.

Tužiteljstvo smatra da je ubojstvo roditelja pomno isplanirao te da im se htio osvetiti zbog toga jer su mu godinama prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih droga. Šunjergu su nakon ročišta vratili u pritvorsku ćeliju Županijskog suda u Zadru. Prvi dan suđenja iskaze su dala četiri svjedoka.

Idi na 24sata

Komentari 256

  • 12.02.2018.

    Kao dijete, bio sam jako problematičan, gdje sam se god pojavio bilo je nevolja,.. sve do jednog dana kada me ćaća prosvjetlio malo dužom šibom po stražnjici. Od tada sam se promjenio i postao veoma primjereno dijete. Ćaći ništa ne zamjeram za dobivene batine.

  • 08.02.2018.

    sto u vladu nisi otisao sa pistoljem!!?

  • EdgarAllanP 08.02.2018.

    monstrum? kukavica i p.... mater upucati sa ledja, a cacu kukavicki na prevaru.. kad je faca i monstrum sta ih nije gledao u oci.. i sa gleda u pod.. kukavica obicna

Komentiraj...
Vidi sve komentare