Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Monstrum ledena lica prijatelja u sudnici nije niti pogledao...

SUĐENJE BEZ JAVNOSTI Tin Šunjerga (19) prošle je godine u Čistoj Velikoj hicima u zatiljak ubio roditelje Marina i Silvanu. Na prvom ročištu šutio je i nezainteresirano gledao u pod

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Blijed i svježe obrijane glave u trapericama i sportskoj jakni Tin Šunjerga (19) u srijedu je ušao u sudnicu Županijskog suda u Zadru.
Mladić koji je prošle godine u zaleđu Vodica hladnokrvno iz pištolja smaknuo majku Silvanu (46) i oca Marina (45) prvo se kratko osvrnuo kako bi vidio tko je sve u sudnici. Sjeo je na optuženičku klupu, a potom su mu pravosudni policajci skinuli lisice s ruku.

SUĐENJE ZATVORENO ZA JAVNOST Ubio roditelje hicem u glavu: Šunjerga na sudu zurio u pod

Djelovao je hladno i nezainteresirano, kao da ga se suđenje uopće ne tiče. Prijatelja I. Š., koji je bio sa Šunjergom u trenutku kad je upucao majku i pobjegao, nije ni pogledao. Njemu sude zbog neprijavljivanja kaznenog djela.

Čitavo vrijeme Šunjerga je uglavnom zurio u pod. Jedino je na pitanje predsjednice sudskog vijeća za mladež Sandre Radanović tiho odgovorio da se slaže s prijedlogom o isključenju javnosti s glavne rasprave. Tražili su to Tinovi djedovi i bake, roditelji ubijenih Marina i Silvane, jer bi se isključivanjem javnosti umanjili njihovo trpljenje i emocionalna patnja.

- Izgubili smo kćer i unuka, ali je umro i dio nas - naveli su u podnesku roditelji ubijene Silvane. Neće dolaziti na ročišta i nemaju imovinskih zahtjeva. Budući da je u vrijeme ubojstva roditelja imao 18 godina, Šunjergi će suditi prema Zakonu o sudovima za mladež koji predviđa maksimalnu kaznu od deset godina zatvora.

- To ne znači nužno da će biti primijenjen Zakon o sudovima za mladež, odnosno maloljetničke sankcije, nego da će na kraju dokaznog postupka, ovisno o rezultatima, vijeće odlučiti hoće li primijeniti maloljetničke sankcije ili ne. Maksimalna zatvorska kazna u redovnom postupku je 40 godina. Kad je riječ o stjecaju više kaznenih djela ovako teških, maksimalna kazna može biti i do 50 godina - pojasnio je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Nakon isključenja javnosti uslijedili su uvodni govori tužiteljstva i obrane te je započeo dokazni postupak.

Šunjergu terete da je 25. ožujka 2017. oko 16 sati pri povratku iz polja hicem iz pištolja u glavu ubio majku Silvanu (46) kad je sjela za upravljač automobila.

Potom je oko 17.30 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj ubio i oca Marina (45) pucnjem u potiljak s udaljenosti od 30 centimetara. Koristio je očev pištolj Crvena zastava koji je prethodno ukrao iz sefa. Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, Šunjerga je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine.

Tužiteljstvo smatra da je ubojstvo roditelja pomno isplanirao te da im se htio osvetiti zbog toga jer su mu godinama prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih droga. Šunjergu su nakon ročišta vratili u pritvorsku ćeliju Županijskog suda u Zadru. Prvi dan suđenja iskaze su dala četiri svjedoka.

Možda vas zanima i ovo:
Message