Obavijesti

News

Komentari 252

Ubio roditelje hicem u glavu: Šunjerga na sudu zurio u pod

Ubio roditelje hicem u glavu: Šunjerga na sudu zurio u pod
7

Odvjetnici ubijenih Marina i Silvane Šunjerge predložili su da se javnost isključi s cijele glavne rasprave. S tim prijedlogom složio se i TIn Šunjerga, njegovi odvjetnici i zamjenik županijskog državnog odvjetnika

VIDEO

Na Županijskom sudu u Zadru započelo je suđenje Tinu Šunjergi (19) optuženom da je 25. ožujka 2017. u zaleđu Vodica ubio svoje roditelje hicima u potiljak. Prvog dana suđenja ispitana su četiri svjedoka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:54

Ulazeći u sudnicu Županijskoga suda u Zadru Tin Šunjerga (20) kratko se osvrnuo po prostoriji te sjeo na optuženičku klupu, nakon čega su mu pravosudni policajci skinuli lisičine. Čitavo vrijeme uglavnom je zurio u pod, osim kad je tiho na pitanje predsjednice sudskog vijeća za mladež Sandre Radanović odgovorio da se slaže s prijedlogom o isključenju javnosti s cijele glavne rasprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To su, naime, predložili odvjetnici ubijenih Marina i Silvane Šunjerge.

Oni nisu bili u sudnici, a u obrazloženju zahtjeva za isključenje javnosti navedeno je kako su mediji tijekom istrage objavljivali niz senzacionalističkih tekstova u kojima je bilo i dosta poluistina. Osim toga, naveli se kako bi oštećenici nazočnošću medija u sudnici bili dodatno traumatizirani.

- Isključivanjem javnosti umanjilo ni se njihovo trpljenje i emocionalna patnja - stoji iz ostalo u zahtjevu za isključenjem javnosti. 

Opunomoćenici oštećenika još su dodali kako je potrebno utvrditi materijalnu istinu, ali i spriječiti njihovu daljnju nepotrebnu patnju. S tim prijedlogom složili su se i odvjetnici optuženika te zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika koji zastupa optužbu. 

A osim Tina Šunjerge na optuženičku klupu sjeo je i I. Š. koji je s njim bio u trenutku ubojstva majke. Šunjergi se sudi pred sudskim vijećem za mladež, jer je mlađi punoljetnik. 

Podsjetimo, Državno odvjetništvo tereti 19-godišnjaka za dva teška ubojstva iz bezobzirne osvete te na posebno okrutan način, za što može dobiti kaznu zatvora i do 50 godina. Ukoliko sud ublaži samu kvalifikaciju djela, Šunjergi za svako ubojstvo prijeti 20 godina iza rešetaka, što je ukupno 40 godina. 

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

7
| Foto: Dino Stanin/PIXSELL/meteo.hr

- Mi ćemo predložiti da se sudi po blažem zakonu, ali smo svjesni težine i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela, rekao je odvjetnik Karlo Surić koji brani Tina. Surić je Šunjergi dodijeljen po službenoj dužnosti. 

Tražit će da se ubojici roditelja sudi kao mlađem punoljetniku
Tražit će da se ubojici roditelja sudi kao mlađem punoljetniku

Ukrao pištolj iz sefa i oboje ih smaknuo

Tin je u subotu 25. ožujka 2017., najprije oko 16 sati pri povratku iz polja hicem iz pištolja u glavu ubio majku Silvanu (46) u trenutku kad je sjela za upravljač svog automobila Citroena, da bi oko 17.30 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj ubio i svog oca Marina (45), pucnjem u potiljak sa udaljenosti od 30 centimetara. Prethodno je provalom u sef, došao do očevog privatnog pištolja.

Ubojica roditelja stigao na sud, obrana: 'Rodbina ga posjećuje'
Ubojica roditelja stigao na sud, obrana: 'Rodbina ga posjećuje'

'Ubio sam ih jer su me stalno psihički pritiskali'

Kako smo već pisali, nakon ubojstva, na braniteljevo pitanje zašto je počinio ovaj monstruozni zločin, Tin je rekao: 'Ubio sam ih jer su me psihički stalno pritiskali, prigovarali mi zbog škole i društva u kojem sam se kretao'.

Prije toga istražiteljima je također bez emocija i zamuckivanja ispričao sve detalje zločina.

- Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin zatiljak i opalio. Krv je prsnula posvuda. S pištoljem sam krenuo kući. Tata je nešto radio ispred garaže. Stajao sam pored njega. Samo sam čekao da se okrene, da ga ne gledam u oči. U jednom trenutku okrenuo se leđima i sagnuo. Prislonio sam mu cijev pištolja na zatiljak i pucao - govorio je ubojica.

Raspravlja se nastavlja u četvrtak i petak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 252
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1