To je to što me zanima!

Morić: Ne možete imati i turiste i sigurnost na Trgu Sv. Marka. To je prokletstvo te lokacije!

Bivši pomoćnik ravnatelja policije Joško Morić očekuje jače kontrole, ali kaže da one i dalje neće jamčiti apsolutni sigurnost ispred Vlade i da to može spriječiti ovakve napade, ali ne i one koje bi bili pomno planirani.
Vidi originalni članak

Nije Franjo Tuđman slučajno premjestio Ured predsjednika na Pantovčak. Na Trgu sv. Marka imate prokletstvo lokacije i tamo ni uz jače kontrole neće nikada biti apsolutne sigurnosti. I na to se moramo naviknuti, kaže Joško Morić,  bivši dugogodišnji pomoćnik ravnatelja policije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Morić objašnjava da je samo sreća u nesreći što se napad dogodio u ponedjeljak rano ujutro, a ne u četvrtak u kasnijim satima kada su sjednice Vlade, na trgu su novinari i brojni posjetitelji.

- Osoba koja je izvela napad očito nije imala neki minuciozni i razrađeni plan. Čini se da se radilo i o smanjeno ubrojivoj osobi, a pitanje je i hoćemo li ikada saznati točne motive. Uvjeren sam da će nakon ovoga i incidenta s lubenicama biti pojačane kontrole. Ali opet kažem, čak i da su postojale takve mjere, ovaj čovjek bi mogao proći. Jer imate Crkvu koja je i turistička atrakcija, prilaz s mnogo strana, stanare, njihove prijatelje i rođake – kaže Morić koji pretpostavlja da će postojati ubuduće jače kontrole pristupa Trgu.
- Te kontrole će djelovati odvraćajuće od ovakvih ad hoc napada ili performansa kakve je izveo Živi zid, ali one i dalje ne jamče apsolutno sigurnost. Jer kad bi napravili sigurnosno sterilnu zonu, onda sigurno u njoj ne bi imali smjene počasne straže i brojne turiste – zaključuje Morić. 

NAPAD NA MARKOVOM TRGU Ovo je napadač iz Kutine koji je pucao po policajcu i Vladi

Enimark Ponjević iz General Securityja pak kaže da je Vlada ranije zatvorila trg, da su oko zgrade specijalci s dugim cijevima, građani bi se žalili da se ograničava njihova sloboda kretanja i da se radi o prevelikoj represiji i sigurnosnim mjerama. On smatra i da policajci moraju biti bolje plaćeni.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 12.10.2020.

    Joško pa ti bar znaš kao iskusan policajac a i Laušić zna da nikakvo prokletstvo to je ono što nikad neznaš tko če što pokušati ili napraviti.Zato je i policija tamo na osiguranju a ne da ih turisti gledaju,jednostavno priroda posla

  • Jovani_1 12.10.2020.

    premjestite vladu i parlament u Jelkovec ili još bolje u Remetinaćki gaj , gornji grad nemate pravo pretvarati u geto , premjestite se tamo gdje će vas moći čuvati sa zemlje,zraka pa i vode. neke lokacije smanjile bi troškove prijevoza. VI sa spomenutih lokacija, borite se da vam se to ne dogodi.

  • 12.10.2020.

    U tome i jeste bit stvari, da imamo i turiste i vladu i sabor jedne blizu drugih. Nek si pogleda bijelu kuću ili kraljičinu rezidenciju u Londonu. Turisti su par metara od istih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare