To je to što me zanima!

Mrsić prozvao HDZ: Zaboravili su na novce od EU za Zagreb

Demokrati se u priopćenju osvrću na pisanje Večernjeg lista da bi Hrvatska iz Fonda solidarnosti Europske unije mogla dobiti do 280 milijuna eura za pomoć u obnovi Zagreba nakon potresa
Vidi originalni članak

Predsjednik političke stranke Demokrati Mirando Mrsić prozvao je u utorak HDZ da je je zaboravio na europske novce za obnovu Zagreba nakon potresa, ocijenivši da time pokazuju da ne zastupaju javni interes te se ponašaju bahato i bešćutno spram građana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Demokrati se u priopćenju osvrću na pisanje Večernjeg lista da bi Hrvatska iz Fonda solidarnosti Europske unije mogla dobiti do 280 milijuna eura za pomoć u obnovi Zagreba nakon potresa.

Rok za podnošenje zahtjeva za sredstvima je 12 tjedana, a već smo u osmom tjednu nakon potresa, navodi taj list. 

- Da HDZ zastupa javni interes već bi imali prvu tranšu, predujam od 100 milijuna eura, u procesu isplate što bi itekako bila velika pomoć građanima - poručuju Demokrati.

IZBORNI TRIK ILI ISTINA? Vlada ukida čak 624 uhljeba: zamjenike načelnika, župana...

Ocjenjuju da je HDZ-ovo uskraćivanje informacija mediju kad će i hoće li se zatražiti sredstva za pomoć iz Fonda solidarnosti bahato i bešćutno spram hrvatskih građana.

- Dvije su opcije - ili je HDZ zaboravio na europske novce za Zagreb ili se poigrava sa živcima Zagrepčanki i Zagrepčana - ustvrdio je Mrsić, dodajući da je bilo koja od tih opcija nebriga spram građana.

'STIŽU NAS GAFOVI IZ PROŠLOSTI' Modni trendovi koji su vladali krajem 90-ih a sada se vraćaju

- A ako je ova druga, to je krvoločan čin kako bi se osvojila vlast u Zagrebu - rekao je Mrsić, ustvrdivši da HDZ cilja osigurati korupciji dugovječnost kroz dva najjača proračuna u državi, "a to rade brutalno otvoreno i neodgovorno koristeći novce poreznih obveznika".

Ističe kako su Zagrepčani stjerani u kut jer ne znaju u kom će pravcu krenuti obnova grada te na koju pomoć i od koga mogu računati. Stoga smatra da ovakva razina neodgovornosti HDZ-a, Milana Bandića i HNS-a treba biti oštro kažnjena na izborima.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • centarfor 20.05.2020.

    HDZ je "zaboravio" novce iz EU jer nisu imali vremena ići na blagajnu i staviti ih u torbu (tako se valjda radi u EU) ali mi nismo zaboravili 10 milijuna koje ste ti i tvoja žena zatajili poreza i dužni ste tovratiti. Hajde se primi struke ako još nešto od toga znaš a ostavi se politike i politikanstva. Inače tebi na znanje, EU daje novac kada je gotova procjena štete a ne kad čuju nekog doktora koji kaže da treba ići po novac u EU.

  • croarmy47 20.05.2020.

    Miraleme, jeste li ti i tvoja zena zaboravili onih 10 milijuna kuna dugovanja vratiti .

  • dahvaul 20.05.2020.

    Nama je virus voda prema ovim nesposobnima i nepotrebnima politicarima,koja bi mi drzava bili da njih nema. Ali ratovi i bolestine prolaze ali ovi ostaju nam hitno treba cjepivo protiv takvih

Komentiraj...
Vidi sve komentare