To je to što me zanima!

MUP o Brkiću: Dva puta smo obavijestili DORH o slučaju...

Prvi puta krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje, navodi MUP u svom odgovoru
Vidi originalni članak

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova u utorak odgovorilo na pisanje Nacionala priopćenjem u kojemu stoji da su o nalazima istrage o odavanju informacija Milijana Brkića osumnjičenima u istragama još u lipnju 2011. godine obavijestili DORH, postavilo se pitanje kako je moguće da su DORH obavijestili o tome u lipnju, a dokument koji je Nacional objavio nastao je u srpnju te godine. 

VASO DRUKER? Tajne istrage: Prijava protiv Brkića nije stigla do DORH-a?

MUP je u srijedu odgovorio na naš upit u kojem navode da su oni u dva navrata obavijestili DORH o svemu, te da pisani dokaz koji ima Nacional ne predstavlja prvo saznanje o kompromitaciji istrage.

ZBOG OMETANJA ISTRAGE On je prijavio Brkića: Barbarić je beskompromisni policajac...

Evo što nam je MUP odgovorio:

'Nadležna ustrojstvena jedinica policije, koja je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodila kriminalističko istraživanje, obavijestila je navedeno državno odvjetništvo o svim operativno interesantnim saznanjima o kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji, u dva navrata tijekom 2011. godine. Prvi puta krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje. Pismeno objavljeno u tjedniku, a koje je nadležna ustrojstvena jedinica policije 25. srpnja 2011. godine uputila Upravi kriminalističke policije, ne predstavlja prva saznanja o kompromitaciji, već predstavlja izvješće o svim mjerama i radnjama koje su u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzete u navedenom kriminalističkom istraživanju'.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • laky03348 06.10.2018.

    A stite Hrvatski kriminalci na vlasti svoga kolegu kriminalca Bosanca koji je isto dosao iz Bosne krojiti sudbinu Hrvatskog naroda i uz to pljackati i baviti se kriminalom,zato je tako zasticen i nitko mu nista nemoze.

  • fijuman 05.10.2018.

    Tko laže mup ili dorh čiji čelnik ili kako ih neki nadobudni hrvatine iz državnih službi zovu i menadžeri javno kaže da su iz glavne institucije protiv kriminala izgubili predmet odnosno nedtao je po putu. Dno dna a i previše je i za banana državu.

  • napon 04.10.2018.

    Sve kao igre ludog i zbunjenog.Još 2011, Sud je brzo presudio ( na osnovu činjenica), sa glavnim akterima u igri, tako i tada spominjanog Brkića. Za javnost zatvoreno suđenje jer je Slokovićki sugerirano od političkog vrha da to zatraži od Suda, jer ovaj to nije našao za shodno a sve da se ne kopromitiraju moćni pojedinci iz politike. I sada sve iznova , dokaz koliko su neke strukture ( kreature)zauzele moć i ne poštuju odluka Suda!! Brkić notorno laže kad negira objave u medijima. Zašto ih ne tuži ako je siguran u svoju nevinost?

Komentiraj...
Vidi sve komentare