News

Komentari 145

MUP o Brkiću: Dva puta smo obavijestili DORH o slučaju...

MUP o Brkiću: Dva puta smo obavijestili DORH o slučaju...

Prvi puta krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje, navodi MUP u svom odgovoru

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova u utorak odgovorilo na pisanje Nacionala priopćenjem u kojemu stoji da su o nalazima istrage o odavanju informacija Milijana Brkića osumnjičenima u istragama još u lipnju 2011. godine obavijestili DORH, postavilo se pitanje kako je moguće da su DORH obavijestili o tome u lipnju, a dokument koji je Nacional objavio nastao je u srpnju te godine. 

MUP je u srijedu odgovorio na naš upit u kojem navode da su oni u dva navrata obavijestili DORH o svemu, te da pisani dokaz koji ima Nacional ne predstavlja prvo saznanje o kompromitaciji istrage.

Evo što nam je MUP odgovorio:

'Nadležna ustrojstvena jedinica policije, koja je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodila kriminalističko istraživanje, obavijestila je navedeno državno odvjetništvo o svim operativno interesantnim saznanjima o kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji, u dva navrata tijekom 2011. godine. Prvi puta krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje. Pismeno objavljeno u tjedniku, a koje je nadležna ustrojstvena jedinica policije 25. srpnja 2011. godine uputila Upravi kriminalističke policije, ne predstavlja prva saznanja o kompromitaciji, već predstavlja izvješće o svim mjerama i radnjama koje su u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom poduzete u navedenom kriminalističkom istraživanju'.

Najčitaniji članci