To je to što me zanima!

Muškarac koji je postavio sajlu u šumi kod Rijeke je ispred svoje vikendice postavio i mine

Okrivljeniku se stavlja na teret da je, s ciljem da spriječi neovlašteni ulazak u svoju vikendicu u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima, bez ovlaštenja, postavio dvije minobacačke mine
Vidi originalni članak

Podignuta je optužnica protiv muškarca (62) zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, prenosi Novi list.

Kako navodi riječko Općinsko državno odvjetništvo, muškarcu se stavlja na teret da je neutvrđenog dana tijekom 2018. godine pa do 25. srpnja 2021. godine, u šumskom predjelu u okolici Rijeke, postavio i rastegnuo između stabala, na visini od 80 cm do 160 cm, više komada bodljikave žice s ciljem sprječavanja prolaska ljudi šumskim putem koji se nalazi na nekretnini čiji je suposjednik.

Navodno je to učinio iako je bio svjestan kako sajla zbog svoje boje, načina postavljanja i mjesta na kojem je postavljena, bez ikakvog znaka upozorenja, nije dobro uočljiva, kao i da šumsku stazu učestalo, tijekom vožnje, koriste motociklisti.

VELIKA ZBIRKA U Osijeku su pronašli streljivo i protutenkovske mine u polju

Stavlja mu se na teret da je na taj način pristao ugroziti sigurnost posjetitelja šume uslijed čega je oštećenik 25. srpnja 2021. godine, oko 16 sati, upravljajući motociklom i ne uočivši bodljikavu žicu na vrijeme, zapeo za nju u području vrata i zadobio laku tjelesnu ozljedu.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je u istom razdoblju, s ciljem da spriječi neovlašteni ulazak u svoju vikendicu u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima, bez ovlaštenja, postavio dvije minobacačke mine (čije je posjedovanje zabranjeno za građane) prekrivajući ih lišćem i ukopavajući ih djelomično u zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Jadranka 🌼 20.04.2022.

    Zanimljivi komentari. Bar jedan veći dio njih. Vidi se u kojem su nehumanom i materijalističkom vremenu nastali. Važnija je imovina od ljudskih života. Samo, ti koji imaju imovinu nisu svjesni da je sa sobom u grob neće moći ponijeti. Živjeti cijeli život u strahu za nešto propadljivo i materijalno i korištenje svih sredstava da bi se to sačuvalo... Kakva je tu radost života, kakvo zadovoljstvo?

  • 20.04.2022.

    Ma zar je taj komadić zemlje vrijedniji od ljudskog života ?

  • Pushing I Lizing 20.04.2022.

    Fucka se drzavi za narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare