Obavijesti

News

Komentari 1

U Osijeku su pronašli streljivo i protutenkovske mine u polju

U Osijeku su pronašli streljivo i protutenkovske mine u polju

Na mjestu pronalaska na siguran način uništili su protutenkovsku antimagnetnu minu, devet protupješačkih antimagnetnih mina, ručnu kumulativnu minu M 79, dvije ručne kumulativne mine M 75...

U polju u blizini Šodolovaca kod Osijeka, osječko-baranjska policija je po dojavi nepoznate osobe, uklonila veću količinu streljiva i mina, među kojima protutenkovsku te protupješačke i ručne kumulativne mine, izvijestila je policija u ponedjeljak.

U subotu uvečer nepoznata osoba dojavila je policijskoj postaji Čepin da je pronašla veću količinu streljiva i mina u polju kod Šodolovaca.

Na teren su izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

Na mjestu pronalaska na siguran način uništili su protutenkovsku antimagnetnu minu, devet protupješačkih antimagnetnih mina, ručnu kumulativnu minu M 79, dvije ručne kumulativne mine M 75, 10 upaljača za protupješačke mine, 10 upaljača za protutenkovske mine te dva upaljača za topničke projektile.

Također, policijski službenici su na mjestu događaja pronašli 500 komada streljiva raznih kalibara do 14 milimetara, koje su uklonili.

U policiji podsjećaju da još uvijek traje akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ te pozivaju građane koji u svojim domovima još čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ih bez straha od sankcija prijave policiji.

Građane upozoravaju da takva sredstva ne donose u policijske prostorije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.