News

Komentari 24

Muškarac koji je postavio sajlu u šumi kod Rijeke je ispred svoje vikendice postavio i mine

Muškarac koji je postavio sajlu u šumi kod Rijeke je ispred svoje vikendice postavio i mine

Okrivljeniku se stavlja na teret da je, s ciljem da spriječi neovlašteni ulazak u svoju vikendicu u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima, bez ovlaštenja, postavio dvije minobacačke mine

Podignuta je optužnica protiv muškarca (62) zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, prenosi Novi list.

Kako navodi riječko Općinsko državno odvjetništvo, muškarcu se stavlja na teret da je neutvrđenog dana tijekom 2018. godine pa do 25. srpnja 2021. godine, u šumskom predjelu u okolici Rijeke, postavio i rastegnuo između stabala, na visini od 80 cm do 160 cm, više komada bodljikave žice s ciljem sprječavanja prolaska ljudi šumskim putem koji se nalazi na nekretnini čiji je suposjednik.

Navodno je to učinio iako je bio svjestan kako sajla zbog svoje boje, načina postavljanja i mjesta na kojem je postavljena, bez ikakvog znaka upozorenja, nije dobro uočljiva, kao i da šumsku stazu učestalo, tijekom vožnje, koriste motociklisti.

Stavlja mu se na teret da je na taj način pristao ugroziti sigurnost posjetitelja šume uslijed čega je oštećenik 25. srpnja 2021. godine, oko 16 sati, upravljajući motociklom i ne uočivši bodljikavu žicu na vrijeme, zapeo za nju u području vrata i zadobio laku tjelesnu ozljedu.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je u istom razdoblju, s ciljem da spriječi neovlašteni ulazak u svoju vikendicu u okolici Rijeke, u dvorištu i nadomak ulaznim vratima, bez ovlaštenja, postavio dvije minobacačke mine (čije je posjedovanje zabranjeno za građane) prekrivajući ih lišćem i ukopavajući ih djelomično u zemlju.