To je to što me zanima!

'Na koga sam mislio? Na bandu koja će brzo završiti u zatvoru'

Svi smo šokirani ovim pokušajem destabilizacije Vlade. Ovo u potpunosti mijenja način na koji način funkcionira hrvatska politika i ovakve stvari se ne smiju događati, kazao je ministar Pavić
Vidi originalni članak

Uoči sjednice Vlade, ministri su komentirali aferu u kojoj se pokušalo kompromitirati potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića objavom fotografija na kojima u društvu polugole crnke koja mu sjedi u krilu on šmrče kokain. Podsjetimo, za fotografije je SOA utvrdile da su fotomontaža i da je veoma stručno Tolušićeva glava montirana na tijelo drugog muškarca.

- Sve ćete znati kada završe istražne radnje i to je to - kratak je bio Tolušić. Na pitanje na koju bandu je mislio koju je u utorak spomenuo, samo je dodao: 'Na onu bandu koja će brzo završiti u zatvoru. Hvala', kazao je Tolušić i ušao u Banske dvore.

ŠTETE NA AUTU, FOTOMONTAŽA... Policijska zaštita za Tolušića: Obitelj mu se osjeća ugroženo

Medved: Želim da počinitelji, nalogodavci i motivi budu na naslovnicama

- Može se desiti svakome. Teško je govoriti kakva smo sve iskustva imali i što se sve događalo, ali ovo je očigledan primjer da se kroz lažne vijesti nanese šteta i pojedinom službeniku, ali i cijeloj Vladi. Uvjeren sam da će Vlada i sva nadležna tijela pronaći rješenje kako se suočiti s tim izazovima koji, nažalost, nisu rijetki i to je poprimilo zabrinjavajuće razmjere - kazao je ministar branitelja Tomo Medved.

Dodao je kako se svatko može naći u situaciji da si određene skupine daju za pravo da nanose štetu kroz razne montirane priloge, procese, fotografije i slično.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Očekujem od nadležnih tijela brzo provođenje istrage i ono što očekujem jest da se počinitelji, nalogodavci i motivi objave na naslovnicama, da ne budu navedeni kao nepoznati počinitelji s inicijalima već da se vrlo jasno sve zna i da snose sankcije i odgovornost - kazao je Medved.

Nije želio kalkulirati i špekulirati tko stoji iza ovoga.

TKO SMJEŠTA MINISTRU? Vlasnik apartmana u kojem su nastale seksi slike: 'Nije bio tu'

Medveda su novinari upitali i za slučaj Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara, zbog sporne snimke učenika koji se ne dižu na intoniranje hrvatske himne, a slučaj je preuzela policija i Državno odvjetništvo. 

- Volio bih kada bismo svi zajedno shvatili ozbiljnost situacije da kada DORH preuzme određene predmete da u tim fazama ne komentiramo te postupke - kazao je Medved i ostao ustrajan unatoč opetovanim upitima novinara. 

- Uopće ne želim komentirati predmete koji su u postupanju od strane DORH-a ili nadležnih državnih tijela - kazao je.

Štromar: Kad režemo grane na kojima je netko ugodno sjedio 20 godina...

Predrag Štromar, ministar graditeljstva kazao je kako treba rasvijetliti taj slučaj i to čim prije.

- Svi su zainteresirani da se sve što prije rasvijetli. Zajedno pričekajmo i sigurno će se sve saznati vrlo brzo - kazao je Štromar.

Na pitanje boji li se i on da netko ovako ne krene i na njega, Štromar je kazao: 'Kada režemo neke grane, na kojima je netko ugodno sjedio 20 godina,  pa onda ako se reforme hoće napraviti,  netko u tim reformama treba i nešto platiti. To nije lako za izdržati, ali reforme moramo napraviti. Vjerujem u institucije koje rade svoj posao i siguran sam da ako netko to radi, da će to biti i utvrđeno - kazao je Štromar.

Na pitanje je li i on imao takve situacije, te ima li možda slične fotografije, Štromar je samo dobacio: 'Nemam'.

Pavić: Ovo u potpunosti mijenja način na koji način funkcionira hrvatska politika

Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava kazao je kako su svi ministri šokirani ovim pokušajem destabilizacije Vlade.

- Osuđujemo to i dajem potporu ministru Tolušiću. Institucije to moraju istražiti. Osobno nisam imao ovakve napade i slučajeve, a ovo u potpunosti mijenja način na koji način funkcionira hrvatska politika i ovakve stvari se ne smiju događati - kazao je Pavić.

Murganić: Zgražam se. Želimo znati počinitelje i motive

Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kazala je kako je ovakvo podmetanje protuzakonito.

- Krivotvorenje informacija o bilo kome od nas građana može biti neprihvatljivo i za osudu, i svi to trebamo kritizirati i na svim razinama se protiv toga boriti. Dužnosnici u Vladi su im sigurno zato i najinteresantniji. Zgražam se i očekujem istragu da se otkrije tko je počinitelj i koji su bili motivi - kazala je Murganić.

Dodala je kako ne želi nikoga optužiti niti insinuirati tko bi mogao biti iza lažnih fotografija.

- Nemam podataka o tome. Istraga će sve otkriti i javnost će znati tko je iza ovoga i koji su bili motivi - kazala je Murganić.

Bošnjaković: Lažnim vijestima žele utjecati na percepciju

Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa, složio se s konstatacijom da ih brinu ovakve stvari.  

- To su sada neki novi modeli i metode kojima se putem lažnih vijesti želi utjecati na percepciju nekoga i staviti ga u probleme. Ovo je jedan primjer koji treba istražiti do kraja i koji treba doživjeti sankcije. Ne bi bilo dobro da i ostali ministri dožive ovakve stvari - naveo je Bošnjaković. 

Idi na 24sata

Komentari 122

  • gordana.pacek@gmail.com 25.01.2019.

    Sve me podsjeca na bivsu drzavu: neprijatelj iznutra, neprijatelj izvana, svugdje vrebaju neprijatelji, s ciljem rusenja, destabilizacije, ugrozavanja............

  • Rollan Rollan 23.01.2019.

    Štromar kaže da je to tako kad se reže grana na kojoj netko lagodno sjedi dugi niz godina. Da li želi nas podsjetiti što nas očekuje kad uspijemo odrezati adezejovu granu - da li je to neka poruka? Po čemu je to udar na nečiji privatni život ako je vijest istinita, dapače i trebamo znat dal se neki tip kojeg debelo plaćamo oblokava, prostituira, našmrkava ili što li već? A ako znaju da nije istinita, a to stalno tvrde i stalno insinuiraju na neku bandu onda nek nas ne zajebavaju i ismijavaju špičastim cipelama i nekakvim satom kojeg ima ili nema već nek kažu imena. Samo da slućajno ne bi opet u igri bio neki novi Tom Ford. Priča je sumljiva i isključivo odslužuje svoju svrhu smanjivanja nastalih šteta učestalim aferama koje očiti kriminal žele podvesti pod normalno......I nije kriminal samo ono što adeze-ovce smatraju kriminalom, već je kriminal kad radiš na zakonu, a ne bi smio, koji će ti omogućiti milionsku dobit, pa ga ti prilagođavaš kako ti paše, kriminal je kad dijeliš humanitarnu pomoć po privatnim vrtićima, kad potičeš nevoljnika da provali u nečiji stan, kad prepisuješ diplomske radnje, kad kompiliraš itd...u nedogled, kad iz nepoznatih razloga guraš kupnju prstarih aviona unatoč upozorenjima, pa trošiš na putovanja za propali posao, kadputuješ u inozemstvo privatnim poslom, a pravdaš ga poslovnim i ne pokazuješ dokumente gdje si bio i što si radio.......

  • NOVI SNAŽNI SDP 23.01.2019.

    dastipet " U 2016. i 2017. muljalo se na ukupno 9000 ha, čijom je kontrolom Tolušićevo ministarstvo uštedjelo 61,13 mil. kn." Cudno, niko se ne zgraza na ovom podatku, i ostalim podacima koji govore o krimonalu odredjenih dobro umrezenih skupina, pod palicom jedne lijeve opocije.Bas je cudno to istraživačko Hr. novinarstvo tipa index paracin, nacional,24 sata,večernji list....RTL i onaj sto je promjenio prezime. Nikada se nisu sjetili istražiti npr. dotičnog Jakovinu, Marasa, Mrak Gunju, Kotormanovic-migovi Milanovicevog bracu....I mala djeca znaju koje su 100-e miliona Kn pronevjerili. Ali sto ces nase iz susjedstva upravljanja tkz. neovisno novinarstvo nema interesa jer su to njihovi puleni i oni mogu ciniti sto ih je volja i nema članaka o njima

Komentiraj...
Vidi sve komentare