To je to što me zanima!

Na zagrebačkom Laništu opet nacrtali mural posvećen Praljku

Prije dva mjeseca cijela trafostanica je prefarbana zato što je na njoj bio mural posvećen Slobodanu Praljku. Gradonačelnik Tomašević tada je rekao kako je trebao biti izbrisan samo taj mural
Vidi originalni članak

U zagrebačkom naselju Lanište ponovno je osvanuo mural s likom Slobodana Praljka, nego što od mjesec dana nakon što je uklonjen. 

Fotografiju novog murala je na Facebooku objavio psihijatar Herman Vukušić i napisao kako je povratak murala tražilo i dvadesetak zagrebačkih veteranskih udruga. 

NAKON PREFARBAVANJA Ovako sad izgleda trafostanica na Laništu: Tu su novi murali o Vukovaru, ali nema Praljka

- Siguran sam, odluče li Tomašević i njegova svita ponovo ići na uklanjanje murala, da će im se branitelji žestoko suprotstaviti - napisao je Vukšić. 

Podsjetimo, u listopadu su s trafostanice uklonjeni murali Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, ali i oni o Vukovaru, Dinamu i 204. gardijskoj brigadi. Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je tada rekao kako je trebalo ukloniti samo onaj na kojem je Praljak. 

- Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala, a s obzirom na činjenicu da navedena trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje, HEP ODS Elektra Zagreb po njemu je bila obvezna postupati - poručili su tada iz HEP-a u čijem je vlasništvu trafostanica.

DETALJI AKCIJE Nalog za uklanjanje murala izdao je Grad Zagreb, a ne HEP

Početkom studenog su na trafostanici na Laništu osvanuli novi murali posvećeni 204. gardijskoj brigadi, simbolima Vukovara kao što su memorijalno groblje i vodotoranj, zastava Republike Hrvatske i dio posvećen Dinamu. Murala Praljka tada na trafostanici nije bilo. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • VANZEMULJAC 16.12.2021.

    Tomica kaj sad!!

  • nokia8 14.12.2021.

    Mislim da je ovo neka provokacija, ovo nikako nije moguce u rvatskoj. Ili jeste?!

  • ludi marko 13.12.2021.

    ne vjerujem optužbama da je srušio most, smatram da je bio dovoljno inteligentan da to ne zapovjedi. a u tom kantonu gdje je zapovjedao bil je opči rusvaj iliti kaos. nekolicina zna istinu i šuti jer šutna je zlato

Komentiraj...
Vidi sve komentare