News

Komentari 54

Ovako sad izgleda trafostanica na Laništu: Tu su novi murali o Vukovaru, ali nema Praljka

Ovako sad izgleda trafostanica na Laništu: Tu su novi murali o Vukovaru, ali nema Praljka

Nakon što su s trafostanice prefarbani svi murali, iako je Gradski ured zatražio prefarbavanje samo onog posvećenom Slobodanu Praljku, u utorak su osvanuli novi

U četvrtak su se na zagrebačkom Laništu okupili branitelji i drugi nezadovoljni građani nakon što je Gradski ured za prostorno uređenje naložio uklanjanje murala na trafostanici. Uklonjeni su murali posvećeni Vukovaru, vodotornju i memorijalnom grobu, mural posvećen 204. gardijskoj brigadi, jedan generalu Praljku, a posljednji je bio posvećen Dinamu. 

Tomašević je naknadno poručio kako je Vijeće Gradske četvrti tražilo uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana. No, uklonjeni su svi. 

- Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala, a s obzirom na činjenicu da navedena trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje, HEP ODS Elektra Zagreb po njemu je bila obvezna postupati - poručili su tada iz HEP-a u čijem je vlasništvu trafostanica.

U utorak su na trafostanici svanuli novi murali. Sada se na njoj nalaze oni posvećeni 204. gardijskoj brigadi, simbolima Vukovara kao što su memorijalno groblje i vodotoranj, zastava Republike Hrvatske i dio posvećen Dinamu. 

Najčitaniji članci