To je to što me zanima!

'Nadam se da ćemo riješiti sve probleme i bez zabrana štrajka'

Zabrana i sve represivne metode sada nisu na stolu i nadamo se da ćemo bez toga riješiti sve probleme, rekao je Josip Aladrović nakon sastanka s predstavnicima sindikata
Vidi originalni članak

Već sutra krećemo s daljnjim razgovorima i očekujemo je da će do kraja tjedna biti formulirana ponuda koja bi mogla biti prihvatljiva, poručio je ministar rada Josip Aladrović nakon sastanka sa sindikatima.

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naglasio je kako očekuju prihvaćanje i shvaćanje pozicije Vlade i fiskalnu odgovornost Vlade, kao i sistemsku odgovornost prema drugim sektorima.

MIHALINEC NAKON PREGOVORA 'Štrajk ide dalje, dali smo Vladi prijedlog kako izaći iz ovoga'

- Ponudili smo dva posto povećanja koeficijenta od 30. lipnja, što je komunicirano i prošli tjedan. Nekakvo zadovoljstvo s druge strane nismo mogli vidjeti u potpunosti. Međutim, to je nešto od čega krećemo razgovarati i vidjet ćemo kako će ti razgovori završiti - istaknuo je dodavši kako se nada već sutra vidjeti koliko su sindikati spremni za kompromis i odstupiti od nekih pozicija. 

- Za sad su deklarativno naveli da su spremni pregovarati i razgovarati, ali nikakvu konkretnu ponudu nismo dobili - rekao je.

SINDIKATI NE ODUSTAJU Danas i sutra štrajk u po dvije županije, u srijedu cijela zemlja

Što se tiče zabrane štrajka, dodao je kako bi u ovom trenutku definitivno izbjegavao komunikaciju u vidu zabrane i represije. 

- Mi smo pokazali želju za rješavanjem pitanja. I sa sindikalne strane postoji određena količina želje. Zabrana i sve represivne metode sada nisu na stolu i nadamo se da ćemo bez toga riješiti sve probleme - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 05.11.2019.

    Pa Aladarovicu znas da ne postoji to pravo zabraniti strajk i kak bar to ne znas. Daj ostavku jer si nesposoban majstore 😀

  • 04.11.2019.

    gosp.Aladrovicu-na vase izjave o zabrani strajka i druge represivne metode izgleda da je hrvatska sve blize rezimu u PjoJangu(Sjevernoj Koreji) a izgleda da vas sledi i onaj u slavoniji koji zabranjuje seljacima odlazak traktorima na njive onda vam je bolje da se pokrijete usima jer niste dostojni biti clan vlade u hrvata-a gde ste bili kad se branila hrvatska skupa sa i pelenkovicem u inozemstvo na lijecenju od sinkope

  • 04.11.2019.

    kolike su plaće u trgovini, ugostiteljstvu, tekstilnoj industriji itd itd , oni nemaju 4-5 mjeseci odmora i rade 8 sat dnevno minimum.

Komentiraj...
Vidi sve komentare