Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
15 komentara

'Nadam se da ćemo riješiti sve probleme i bez zabrana štrajka'

Zabrana i sve represivne metode sada nisu na stolu i nadamo se da ćemo bez toga riješiti sve probleme, rekao je Josip Aladrović nakon sastanka s predstavnicima sindikata

Zagreb: Konferencija za medije na sjednice Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15 komentara

Već sutra krećemo s daljnjim razgovorima i očekujemo je da će do kraja tjedna biti formulirana ponuda koja bi mogla biti prihvatljiva, poručio je ministar rada Josip Aladrović nakon sastanka sa sindikatima.

Pogledajte video

Naglasio je kako očekuju prihvaćanje i shvaćanje pozicije Vlade i fiskalnu odgovornost Vlade, kao i sistemsku odgovornost prema drugim sektorima.

Zagreb: Sastanak u ministarstu rada sa čelnicima sindikata u obrazovanju MIHALINEC NAKON PREGOVORA 'Štrajk ide dalje, dali smo Vladi prijedlog kako izaći iz ovoga'

- Ponudili smo dva posto povećanja koeficijenta od 30. lipnja, što je komunicirano i prošli tjedan. Nekakvo zadovoljstvo s druge strane nismo mogli vidjeti u potpunosti. Međutim, to je nešto od čega krećemo razgovarati i vidjet ćemo kako će ti razgovori završiti - istaknuo je dodavši kako se nada već sutra vidjeti koliko su sindikati spremni za kompromis i odstupiti od nekih pozicija. 

- Za sad su deklarativno naveli da su spremni pregovarati i razgovarati, ali nikakvu konkretnu ponudu nismo dobili - rekao je.

Započeo Å¡trajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim Å¡kolama SINDIKATI NE ODUSTAJU Danas i sutra štrajk u po dvije županije, u srijedu cijela zemlja

Što se tiče zabrane štrajka, dodao je kako bi u ovom trenutku definitivno izbjegavao komunikaciju u vidu zabrane i represije. 

- Mi smo pokazali želju za rješavanjem pitanja. I sa sindikalne strane postoji određena količina želje. Zabrana i sve represivne metode sada nisu na stolu i nadamo se da ćemo bez toga riješiti sve probleme - poručio je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message