To je to što me zanima!

Nakon paklenog vikenda, u ponedjeljak do 40, a onda šok

Vikend nastavlja istim tempom te donosi nastavak toplinskog vala. No, nedjelja donosi malenu promjenu, ali nova fronta koja donosi kišu, grmljavinu i niže temperature stiže u utorak
Vidi originalni članak

Paklene vrućine nastavit će se i sljedećih dana, a vrhunac ovog toplinskog vala bit će u ponedjeljak kad bi u dijelovima zemlje temperatura mogla skočiti i do 40 Celzija, piše N1 u novoj prognozi.

U većini dijelova Hrvatske temperature će se danas kretati između 32 i 37 stupnjeva. Umjereni jugozapadni i sjeverozapadni vjetar barem malo će ublažiti dojam neugodne vrućine.

ČUVAJTE SE TOPLINSKOG UDARA! Crveni meteoalarm izdali za tri regije, temperature rastu do 38

No, nedjelja donosi malenu promjenu, poslijepodne na sjeverozapadu unutrašnjosti očekuju se pljuskovi s grmljavinom.

U ponedjeljak bi trebao biti vrhunac ovog vala te bi se osim Dalmacije brojci od 40 Celzija približili dijelovi Slavonije, Baranje i Srijema.

Osvježenje i značajniji pad temperatura očekuje se u utorak i srijedu. U Zagrebu će uz kišu i grmljavinu u utorak temperatura pasti na 22 Celzija, a u nastavku tjedna će biti oko 25. Slično se očekuje i na istoku zemlje, ali i u sjevernoj Hrvatskoj. Kiša s grmljavinom moguća je i u Istri gdje će pad temperature biti nešto blaži. Puno manje kiše zasad se očekuje u Splitu, a temperatura će pasti tek za stupanj, dva, dok će na krajnjem jugu nastaviti s pravim ljetnim vremenom.

VRUĆINE, POPLAVE, POŽARI... AccuWeather objavio prognozu za jesen - evo što čeka Hrvatsku

Koliko su visoke temperature govori i temperatura koja se cijelu noć nije spuštala ispod 25 Celzija, ponegdje je ostala i 30°C. Stanovnici Like i Gorskog kotara najugodnije su spavali.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • skija 13.08.2021.

    I kaj sad s time🧐🧐

  • nap 13.08.2021.

    Sve gori nebo more kamen ovo ljwto je vruce nego 2003 i 1950

  • crazy mind 13.08.2021.

    imal je lik dva sina koji su bili vrhunski meteorolozi. na pitanje kakovo ce sutra biti vrijeme jedan je uvjek govorio: biti ce lijepo a drugi bi rekao da ce biti grdo 😁😜

Komentiraj...
Vidi sve komentare