News

Komentari 14

Nakon paklenog vikenda, u ponedjeljak do 40, a onda šok

Nakon paklenog vikenda, u ponedjeljak do 40, a onda šok

Vikend nastavlja istim tempom te donosi nastavak toplinskog vala. No, nedjelja donosi malenu promjenu, ali nova fronta koja donosi kišu, grmljavinu i niže temperature stiže u utorak

Paklene vrućine nastavit će se i sljedećih dana, a vrhunac ovog toplinskog vala bit će u ponedjeljak kad bi u dijelovima zemlje temperatura mogla skočiti i do 40 Celzija, piše N1 u novoj prognozi.

U većini dijelova Hrvatske temperature će se danas kretati između 32 i 37 stupnjeva. Umjereni jugozapadni i sjeverozapadni vjetar barem malo će ublažiti dojam neugodne vrućine.

No, nedjelja donosi malenu promjenu, poslijepodne na sjeverozapadu unutrašnjosti očekuju se pljuskovi s grmljavinom.

U ponedjeljak bi trebao biti vrhunac ovog vala te bi se osim Dalmacije brojci od 40 Celzija približili dijelovi Slavonije, Baranje i Srijema.

Osvježenje i značajniji pad temperatura očekuje se u utorak i srijedu. U Zagrebu će uz kišu i grmljavinu u utorak temperatura pasti na 22 Celzija, a u nastavku tjedna će biti oko 25. Slično se očekuje i na istoku zemlje, ali i u sjevernoj Hrvatskoj. Kiša s grmljavinom moguća je i u Istri gdje će pad temperature biti nešto blaži. Puno manje kiše zasad se očekuje u Splitu, a temperatura će pasti tek za stupanj, dva, dok će na krajnjem jugu nastaviti s pravim ljetnim vremenom.

Koliko su visoke temperature govori i temperatura koja se cijelu noć nije spuštala ispod 25 Celzija, ponegdje je ostala i 30°C. Stanovnici Like i Gorskog kotara najugodnije su spavali.