To je to što me zanima!

Nasilnici iz Kaštela pušteni na slobodu: 'Policija je ocu javila da Lovre par dana malo pripazi'

Žrtva nasilja, 19-godišnji Lovre, teško je primio ovu vijest iako je njihov izlazak na slobodu očekivan. Dobili su zabranu pristupa i određeno im je obavezno javljanje u policiju dva puta mjesečno...
Vidi originalni članak

Dvojica nasilnika sa snimke maltretiranja, ponižavanja i fizičkog nasilja u dvorištu crkve u Kaštel Štafiliću, danas su pušteni iz istražnog zatvora. Potvrdio nam je to i odvjetnik Vinko Ljubičić, koji zastupa jednog od njih, 19-godišnjeg Bruna K.. Rekao nam je kako su njegov klijent, kao i drugi mladić sa snimke, 17-godišnjak, dobili zabranu pristupa žrtvi na 50 metara. Također, određeno im je obavezno javljanje u policiju dva puta mjesečno. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako doznajemo, 19-godišnji Lovre, žrtva nasilja, teško je primio ovu vijest iako je njihov izlazak na slobodu očekivan. 

- Lovrin otac Boško jutros je dobio poziv od policije u kojem su ga obavijestili da su dvojica mladića pušteni. Savjetovali su ga da kaže sinu da se idućih dana malo pripazi i da ne izlazi van bez pratnje, bez obzira što su im određene mjere zabrane pristupa. Čim je saznao da su pušteni, Lovre se sklonio iz kuće. Malo je reći da se prepao – kaže nam Žaneta Penga, žena koja je zajedno sa veteranima Domovinskog rata, Željkom Kovačevićem Kovom i brojnim ljudima velikog srca, odlučila pomoći Lovri i njegovom ocu Bošku da stanu na noge, da dobiju struju i toplu vodu te da im se konačno sredi stan u kojem žive. 

'LOVRE JURIĆ U SRCU' Počela akcija za uređenje kuće pretučenog mladića iz Kaštela

Podsjetimo, snimka nasilja prema Lovri, nastala je 22. kolovoza, a društvene mreže preplavila je tjedan dana poslije. I šokirala javnost.

Na snimci se vide petorica mladića koja su okružila Lovru, a uhićeni dvojac prednjačio je u ponižavanju mladića. Tražili su od njega da im donese dvije tisuće kuna. Kako nam je i sam Lovre ispričao, riječ je o dugu od 200 kuna koji je deseterostruko narastao.

- Kad je bila Gospa Sinjska, triba sam ići s njima u Sinj. Triba’ sam otić’ u matere na posal, pošto je taj dan tribala primit’ plaću, da mi da 200 kuna, da imamo za gorivo, hranu i piće. Međutim, materi nije došla plaća. Oni su mi rekli da ne tribam vraćat’ ništa. Onda sam ja reka’: ‘Ajde ići ću s vama’. Kasnije su mi nabili kamate na to – ispričao nam je Lovre koji je više puta bio žrtva manipulacije i nasilja u Štafiliću. I svaki puta bi ga snimali da bi se mogli rugati s njim. 

OBITELJI JURIĆ UREĐUJE DOM Lovre iz Kaštela, žrtva nasilja, dobit će svoju sobu, otac Boško presretan: 'Želim okupiti djecu'

Nakon što je dvojac uhićen zbog nasilja, odvedeni su pred suca istrage gdje se jedan od njih, 19-godišnji Bruno K., i rasplakao. 

- Moj klijent je priznao djelo koje mu se stavlja na teret. Svjestan je gluposti koju je napravio – kazao nam je tada Vinko Ljubičić, odvjetnik Bruna K.. Obitelji se ispričao i otac navedenog 19-godišnjaka što je oca Boška duboko dirnulo. 

Idi na 24sata

Komentari 109

  • apolitični 29.09.2020.

    vidim komentatori napadaju sudstvo koje radi po zakonu svih zastupnika u saboru ,oni donose odluke kakav zakon imamo ne suci u sudnici ,nitko od njih se ne osjeća odgovornim što su nam zakoni loši ,ni kada su na vlasti ni kada su oporba mijenjanje pojedinih zakona ih previše ne zanima puno je lakše okriviti pravosuđe jer to narod puši

  • apolitični 29.09.2020.

    kada već sam mora paziti na nasilnike trebali su mu izdati i dozvolu za oružje živjela amerika

  • mortus 25.09.2020.

    Lovre je isto sritan, par dana je mora plaćat'. Ovi tuku al' daju na ler.

Komentiraj...
Vidi sve komentare