To je to što me zanima!

Nećak Marine Lovrić Merzel: 'Nisam kupio stan u Zadru kako bi za tetu oprao novac od mita'

Dalibor Rožanković u svojoj obrani odbacio je optužbe Uskoka da je novcem koji je Lovrić Merzel dobila kao mito od Željka Žužića kupio stan kako bi se prikrilo je stvarni vlasnik bivša županica
Vidi originalni članak

"Na zahtjev Uskoka provedeno je financijsko vještačenje koje je utvrdilo da sam imao dovoljno sredstava da kupim taj stan" kazao je iznoseći obranu na Županijskom sudu u Zagrebu Dalibor Rožanković, vozač kola Hitne pomoći.

Marinu Lovrić Merzel između ostaloga tereta da je od poduzetnika Željka Žužića krajem kolovoza 2011. uzela 100.000 eura mita kako bi mu, bez obzira na druge zainteresirane kupce, osigurala stjecanje poslovnih udjela u tvrtki Ceste Sisak, koje je prethodno Županijska skupština odlučila prodati. Primanje mita pokušala je, navodi Uskok, prikriti kupnjom i uređenjem stana u Zadru upisanog na njezina suoptuženog nećaka Dalibora Rožankovića, koji je znao da je novac stečen korupcijom. 

ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU Žužić ponovio svoj iskaz: 'Dao sam Merzel 100.000 eura...'

Rožanković, koji se u Uskoku branio šutnjom kazao je da to nije točno, a danas je na sudu iznio kratku obranu, ne dužu od nekoliko minuta. Stan od 85 kvadrata, koji je kupio, nalazi se na drugom katu zgrade unutar novoizgrađenog stambenog naselja negdje na granici između Borika i Dikla.

"Stan u Zadru je vlasništvo mene i moje supruge. Kupili smo ga iz prihoda koje smo tijekom života zaradili. Ja, zajedno s kolegom, već deset godina imam prijevozničku firmu “Unatrans”, a moja supruga je vlasnica obrta", rekao je Rožanković 2014. za Slobodnu Dalmaciju.

SUĐENJE BIVŠOJ ŽUPANICI 'Niti sam ikad tražila, niti sam primila mito od Željka Žužića. Ni za druge optužbe nisam kriva'

Obranu je iznio i Bernard Popec, vlasnik auto-kuće Popec čija je zgrada prodana županiji Sisačko - moslavačkoj  županiji. 

Popec je pak kazao da je u optužnici nesporno jedinio da je županija od njega kupila zgradu njegovog autosalona za 9,8 milijuna kuna. Za sve ostalo što mu se stavlja na teret, poput toga da je utjecao na Lovrić Merzel da se donese takva odluka, Popec je nazvao spornim. Kazao je i da je županicu vidio jednom na sastanku nakon odluke županije o kupnji  njegove zgrade. 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • 07.12.2021.

    To je ona SDPovka koja ne zna gdje joj je bio fakultezt u Zagrebu,koja se ne sjeća svog završnog rada,ali zato svaki štand u Istanbulu je znala napamet gdje se nalazi

  • kormilar 07.12.2021.

    Nitko nije kriv, a kad bi se vratilo opljačkano Hrvatska bi bila u plusu!

  • os-lega 07.12.2021.

    Hoću križaljku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare