News

Komentari 19

Žužić ponovio svoj iskaz: 'Dao sam Merzel 100.000 eura...'

Žužić ponovio svoj iskaz: 'Dao sam Merzel 100.000 eura...'

Podsjetimo, Žužić je u lipnju na sudu rekao kako je Merzel dao 100.000 eura i da je novac sakrila iza nekih slika. Također je ponovio kako mu je Merzel rekla da se ništa ne brine

U srijedu se nastavlja suđenje Marini Lovrić Merzel,  bivšoj SDP-ovoj županici Sisačko-moslavačke županije, koju Uskok tereti za primanje mita i pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenje javnog novca na privatne zabave.

Opet svjedoči Željko Žužić koji je ostao pri svojem iskazu iz lipnja.  Žužić je, podsjetimo, u lipnju na sudu rekao kako je Merzel dao 100.000 eura i da je novac sakrila iza nekih slika.

- Početkom lipnja 2011. doznao sam da Županija planira prodati svoj udio u cestama Sisak. Zvao dam Županiju i tražio sastanak jer sam bio zainteresiran. Sastao sam se s Merzel i rekla mi je da je cijena 20 milijuna kuna i 100.000 eura. Potom sam otišao na godišnji i negdje zadnji tjedan u kolovozu opet zatražio sastanak. Tom prilikom ponio sam žutu kuvertu s 100.000 eura u apoenima po 500 eura. Dao sam joj kuvertu, ona ju je uzela i stavila iza nekog prozora, iza nekih slika i rekla mi je da se ništa ne brinem. Kroz desetak dana nakon predaje novca saznao sam da jedna druga firma ima pravo prvokupa. Opet sam tražio sastanak. Rekao sam da se nismo tako dogovorili i tražio povrat novca. Ona me uvjerila da ne brinem, da on nema novca, da mu banka neće dati kredit i da će sve biti u redu - svjedočio je Žužić.- rekao je tada Žužić. 

Najčitaniji članci