To je to što me zanima!

'Neće meni nitko određivati s kim ću graditi većinu u Saboru'

Tko želi srušiti Vladu? Ima ih koliko hoćete, samo prolistajte novine, rekao je premijer nakon sastanka u Uljaniku komentirajući poteze vukovarskog gradonačelnika Penave, braniteljskih udruga i Steve Culeja
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković novinarima je nakon sastanka u Uljaniku rekao kako je ispunio obećanje jer su se plaće za radnike počele isplaćivati i kako će nakon sjednice Vlade predstaviti mjere za brodogradnju.

POGLEDAJTE VIDEO:

U isto vrijeme dok je trajao sastanak u Uljaniku, u Zagrebu su predstavnici braniteljskih udruga zajedno s HDZ-ovim saborskim zastupnikom Stevom Culejem imali konferenciju za novinare na kojoj su tražili da se preispita suradnja s koalicijskim partnerom Miloradom Pupovcem dok se on ne očituje o zločinima u Domovinskom ratu.

Plenković je rekao kako još nije čuo što su rekli branitelji na toj konferenciji, ali je iznio svoj stav o zločinima te potezima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave (HDZ) koji su posljednjih dana podigli buru u javnosti.

TRAŽE I TEMATSKU SJEDNICU SABORA Culej: 'Želimo da se Pupovac očituje o Domovinskom ratu'

- Što se tiče ratnih zločina, ja imam jednaku želju da se ti zločini procesuiraju i s te strane imam  razumijevanja za temu koju je potaknuo gradonačelnik Penava. Ali nemam razumijevanja za tehnologiju kako je to napravio. To se tako ne radi. On ima i odgovornost prema političkoj procjeni i tajmingu kako je to napravio. To sam mu i rekao, a rekli su mu i ostali članovi Predsjedništva HDZ-a. Ići na emociju onih koji su najviše stradali, u ovom trenutku, i davati povoda onima koji žele srušiti Vladu, to je nešto sasvim drugo - rekao je Plenković, a na pitanje tko to želi srušiti Vladu odgovorio je:

- Ima ih koliko hoćete. Samo prolistajte novine.

- Nisam još vidio što su rekle braniteljske udruge. Ali neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a odlučivati s kim ću graditi parlamentarnu većinu - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 205

  • fenix77 14.09.2018.

    Zna Plenki što govori. Neće mu određivati branitelji koji su stvorili vjekovni san Hrvata, već mu naređuju mafijaši koji žele svoje, obećano kod izbora..., donirano,...Plenki je lutkić na daljinski.

  • יֵשׁוּעַ 14.09.2018.

    Hrvati ne glasaju za HDZ!

  • יֵשׁוּעַ 14.09.2018.

    Govori lik koji ovisi o jednom Pupovcu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare