Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
205 komentara

'Neće meni nitko određivati s kim ću graditi većinu u Saboru'

Tko želi srušiti Vladu? Ima ih koliko hoćete, samo prolistajte novine, rekao je premijer nakon sastanka u Uljaniku komentirajući poteze vukovarskog gradonačelnika Penave, braniteljskih udruga i Steve Culeja

Foto: Ivan Grgat/24sata
205 komentara

Premijer Andrej Plenković novinarima je nakon sastanka u Uljaniku rekao kako je ispunio obećanje jer su se plaće za radnike počele isplaćivati i kako će nakon sjednice Vlade predstaviti mjere za brodogradnju.

POGLEDAJTE VIDEO:

UŽIVO Plenković u Uljaniku: 'Obećao sam radnicima plaće, a to su i dobili' Više na http://bit.ly/2x71cIk Reporterka: Dijana Marić

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 13. rujna 2018.

U isto vrijeme dok je trajao sastanak u Uljaniku, u Zagrebu su predstavnici braniteljskih udruga zajedno s HDZ-ovim saborskim zastupnikom Stevom Culejem imali konferenciju za novinare na kojoj su tražili da se preispita suradnja s koalicijskim partnerom Miloradom Pupovcem dok se on ne očituje o zločinima u Domovinskom ratu.

Plenković je rekao kako još nije čuo što su rekli branitelji na toj konferenciji, ali je iznio svoj stav o zločinima te potezima vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave (HDZ) koji su posljednjih dana podigli buru u javnosti.

Zbor udruga vojnih veterana o Deklaraciji o Domovinskom ratu TRAŽE I TEMATSKU SJEDNICU SABORA Culej: 'Želimo da se Pupovac očituje o Domovinskom ratu'

- Što se tiče ratnih zločina, ja imam jednaku želju da se ti zločini procesuiraju i s te strane imam  razumijevanja za temu koju je potaknuo gradonačelnik Penava. Ali nemam razumijevanja za tehnologiju kako je to napravio. To se tako ne radi. On ima i odgovornost prema političkoj procjeni i tajmingu kako je to napravio. To sam mu i rekao, a rekli su mu i ostali članovi Predsjedništva HDZ-a. Ići na emociju onih koji su najviše stradali, u ovom trenutku, i davati povoda onima koji žele srušiti Vladu, to je nešto sasvim drugo - rekao je Plenković, a na pitanje tko to želi srušiti Vladu odgovorio je:

- Ima ih koliko hoćete. Samo prolistajte novine.

- Nisam još vidio što su rekle braniteljske udruge. Ali neće meni nitko kao predsjedniku HDZ-a odlučivati s kim ću graditi parlamentarnu većinu - dodao je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message