To je to što me zanima!

Nedelišće ukinulo porez na potrošnju pića zbog pandemije

Iz Općine Nedelišće kažu kako se nadaju da će ukidanje poreza pomoći ugostiteljima da prežive ovu godinu
Vidi originalni članak

Po novome zatvaraju se kafići i restorani, ali još nije predstavljena strategija za pomoć ugostiteljima koje je ova godina bacila na koljena. Općina Nedelišće je zato odlučila pomoći svojim ugostiteljima, pa su ukinuli plaćanje poreza na potrošnju alkoholnih i drugih pića.

VIDEO: PLENKOVIĆ NAJAVIO NOVE MJERE Zatvaraju se kafići i teretane, restorani mogu imati dostavu, nema Adventa, ali ni svadbi

 - Kako bi se pomoglo ugostiteljima s područja Općine Nedelišće, a koji zbog nastale teške situacije s pandemijom COVID-19 nisu poslovali u proljeće te općenito smanjenog prometa u ljetnim mjesecima i daljnjeg pada prometa jer je situacija s koronom sve teža, donesena je odluka o brisanju poglavlja II. Poreza na potrošnju kojom se ugostitelji oslobađaju poreza na potrošnju alkoholnih pića i drugih pića koja se prodaju u ugostiteljskim objektima - stoji u priopćenju.

VIDEO: DETALJI TEK U 14 SATI Plenković: Mjere na snazi od subote, vrijede do 21. prosinca

No to je samo kap u moru problema koje imaju ugostitelji, jer od subote svi moraju staviti ključ u bravu. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • KrimilanBandić 26.11.2020.

    Općine, a niti gradovi ne mogu ukidati poreze koji su propisani zakonima koje je donio Sabor, to je nezakonito.

  • John Doe Jr. 26.11.2020.

    I ❤ ON

  • prokurator 26.11.2020.

    ok, ajmo par riječi o ugostiteljima. privatnicima u hr nije lako, ali dal ste čuli da je ugostitelji išo u stečaj??? da su zatvarali zbog nerentabilnosti? dal moraju ulagati u zastarjelu tehnologiju? dal ih je podio odljev kadrova u njemačku? s druge strane dal ste čuli da ugostitelji drže radnike neprijavljene do zadnjeg roka pa ih spucaju na ulicu? dal ste čuli da u sezoni radnicima ne daju vikend do kraja ljeta, satnica po 10-12 sati... dajte NEMOJTE nas više zahebavat sa ugostiteljima u koroni!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare