Obavijesti

News

Komentari 308

Plenković: Mjere na snazi od subote, vrijede do 21. prosinca

Plenković: Mjere na snazi od subote, vrijede do 21. prosinca

Na dan kad imamo još jednom najveći broj zaraženih, Vlada će predstaviti nove restriktivnije mjere. Načelnik Stožera, Davor Božinović, istaknuo je kako su ih neke županije zatražile zbog loše situacije

VIDEO

Iako je bilo najavljeno kako će premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u podne predstaviti nove, restriktivnije mjere, koje cijela Hrvatska već dva dana s nestrpljenjem očekuje, to se nije dogodilo. Plenković na samoj sjednici nije rekao baš išta o detaljima mjera, već je samo najavio da će ih predstaviti u 14 sati, ali je potvrdio da stupaju na snagu u subotu  i da će vrijediti do 21. prosinca.

PRATITE UŽIVO

- Novi paket mjera ide u cilju zaštite zdravlja građana u našoj borbi protiv korona virusa i nadovezuje se na mjere koje smo usvojili prije nekoliko tjedana kako bismo nastojali poduzeti aktivnosti koje će usporiti širenje zaraze i broj hospitaliziranih, kao i broj onih koji su, nažalost, preminuli - rekao je naglasivši kako mjere koje će se donijeti imaju konkretnu epidemiološku podlogu.

- Nastojat ćemo s dodatnim testiranjima što bolje utvrditi trendove zaraze, nastojati održati funkcioniranje zdravstvenog sustava i pripremiti se za distribuciju cjepiva kad budu data sva potrebna odobrenja - rekao je.

Istodobno svi ministri iz ekonomskog resora, dodao je, rade na preciziranju mjera, koje se odnose na očuvanje radnih mjesta. 

- Mjere će vrijediti do 21. prosinca, dakle nastojimo sada uoči Božića napraviti napor, koji će nam omogućiti učinkovitiju borbu protiv korona virusa. Cijelo vrijeme smo govorili koliko je situacija ozbiljna, a sada s ovim brojevima, gdje smo po prvi puta iznad 4000 novozaraženih, moramo poduzeti dodatne mjere - poručio je.

Inače, danas je još jednom zabilježen dan sa najvećim brojem zaraženih korona virusom. Imamo čak 4009 novih slučajeva, a preminuo je i 51 pacijent.

Ministar unutarnjih poslova i prvi čovjek Nacionalnog stožera, Davor Božinović, podsjetio je kako su županije s lošom epidemiološkom slikom predlagale strožije mjere za svoja područja. 

- Jučer smo sa svim županima razmijenili mišljenja i predstavili smjer kojim se ide kad su u pitanju nove mjere. Cilj je da se građane potakne dodatno na što manje kontakata, pogotovo druženja, kako bis e smanji broj zaraženih, a time i pritiska na zdravstveni sustav - istaknuo je. 

Državni inspektori, policija i Civilna zaštita, dodao je, provjerili su 2801 objekata i izdali 19 prekršajnih prijava za kršenje mjera te četiri kaznene prijave protiv osoba koje su širile zarazu. 

Obzirom da je ministar zdravstva, Vili Beroš, još u izolaciji zbog zaraze korona virusa, državni tajnik Tomislav Dulibić izvijestio je o svim aktivnostima koje Ministarstvo poduzima. Medicinskog osoblja je trenutno zaraženo 1446, a u samoizolaciji ih je još 1135.

- Ministarstvo zdravstva je uputilo dopis HZZO-u  u vezi ustupanja raspoloživih koncentratora kisika na korištenje bolničkim ustanovama - poručio je.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Međimurskoj županiji, dodao je, tamošnji stožer mobilizirao je hotel Park u Čakovcu kao tercijarni centar za prihvat oboljelih od Covida. 

HZJZ je, nadalje, pokrenuo zajedno s Medicinskim fakultetom pozivni centar, 40 studenata volontera pomaže u praćenju kontakata u Vukovarsko-srijemskoj, Zagrebačkoj, Sisačkoj, Brodsko-posavskoj te Krapinsko-zagorskoj županiji.

Ministar rada i socijalne skrbi, Josip Aladrović, istaknuo je kako se radnici u socijalnoj skrbi, kao i ostali resursi mogu mobilizirati u one državne ili županijske ustanove gdje je to potrebno, što su dodali i u Zakon o sustavu socijalne skrbi.

Ovdje pročitajte cijeli dnevni red današnje sjednice Vlade

ANKETA O MJERAMA

.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 308
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa