To je to što me zanima!

'Nemojte dolaziti u Vukovar, zapalite svijeće u krugu obitelji'

Posebice je istaknula kako je posljednji tjedan znatno pogoršana situacija na vukovarskom području te da je u posljednjih 14 dana samo u Vukovaru više od 220 novooboljelih
Vidi originalni članak

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić pozvala je u petak građane da zbog pogoršane epidemiološke situacije 18. studenoga ne dolaze u Vukovar te da poštovanje prema žrtvi toga grada odaju zapaljenom svijećom u krugu obitelji.

VIDEO: OKRZNUO I PLENKOVIĆA Milanović o Vukovaru: 'Stožer kaže 500, a tamo će biti 5000 ljudi, ispast ćemo budale...'

Krešić je ocijenila kako je na području Vukovarsko-srijemske županije epidemiološka situacija ozbiljna, ističući kako o tome, osim broja novooboljelih, svjedoči i udio pozitivnih u ukupno testiranim osobama.

- U zadnjih 14 dana on je iznosio u prosjeku 30 posto, međutim, ono što zabrinjava jest da je u zadnjih sedam dana udio pozitivnih u ukupnom dijelu testiranih osoba iznosio 36 posto u odnosu na 28 posto u tjednu prije - rekla je i dodala kako to upozorava na porast trenda novooboljelih.

3050 ZARAŽENIH Capak: 'U Vukovaru će zbog mjera biti čak 350 Covid redara'

Posebice je istaknula kako je posljednji tjedan znatno pogoršana epidemiološka situacija na vukovarskom području te da je u posljednjih 14 dana samo u gradu Vukovaru registrirano više od 220 novooboljelih, a u posljednjih sedam dana više od 140, što čini oko 25 posto među oboljelim osobama u tom razdoblju u Vukovarsko-srijemskoj  županiji.

- Među oboljelima jako je puno onih s nepoznatim izvorom zaraze, što upozorava na izrazito prisutan horizontalni prijenos virusa i na vrlo lako zaražavanje, naročito na mjestima okupljanja. I zato, s epidemiološkog aspekta, molimo osobe da ne odlaze na mjesta okupljanja, a kada je riječ o Danu sjećanja na žrtve Vukovara, molimo da ostanu kod svojih kuća, zapale svijeće i izlože ih u prozorima i dostojanstveno u krugu obitelji odaju počast našim poginulim braniteljima i žrtvama Vukovara - poručila je Kata Krešić.

LICEMJERNE ODLUKE Stožer je progledavao kroz prste željama politike, zadnja takva je Kolona sjećanja u Vukovaru

Istaknula je da nas na takvo ponašanje obvezuje žrtva branitelja za Vukovar i slobodnu Hrvatsku.

Tajnik županijskog Stožera civilne zaštite Ivan Kubiček pozvao je na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se dostojanstveno obilježila žrtva Vukovara u Domovinskom ratu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 13.11.2020.

    Pametan i civilizirani prijedlog primjeren situaciji. Sve drugo je jadno i tužno....

  • Oksimoron_1 13.11.2020.

    A ne. Nikako. Svi saborski zastupnici, a poglavito "vodeći", te njihovi partneri i vjerni žetončići, Moraju u Vukovar. Samo oni mogu dostojno odati počast ubijenim i poginulim građanima i borcima u Vukovaru. Ali bez maski i razmaka - neka se drže za ruke, neka mole zajedno, neka se poljube, rukuju, zbliže što više. Što više.

  • stiven 13.11.2020.

    nema te cijene da bi otišao tamo kada se sjate svi ovi politicari,ne podnosim ih ni na sahrani.Odem tamo svake godine sa svojom obitelji,onda kada ja to želim,bez obzira na datum

Komentiraj...
Vidi sve komentare