To je to što me zanima!

Neto dobit Tedeschijeve Atlantic grupe - 84,6 milijuna kuna

Blagi pad u odnosu na usporedivo razdoblje prošle godine, kako ističu iz tvrtke, posljedica je značajnih ograničenja u radu ugostiteljskih objekata kao i drugih mjera za suzbijanje pandemije
Vidi originalni članak

Atlantic grupa je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit od 84,6 milijuna kuna, što je pad od 5,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavili su u srijedu iz te tvrtke.

Iako je poslovanje više od godinu dana pod utjecajem pandemije covida-19, Atlantic Grupa u prvom kvartalu bilježi tek manji pad prihoda od prodaje, koji iznose 1,2 milijardi kuna, što je 2,4 posto manje u odnosu na isti period lani, navodi se u priopćenju.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 168 milijuna kuna i niža je za 7,4 posto, dok neto dobit iznosi 84,6 milijuna kuna i bilježi pad od 5,3 posto.

Blagi pad u odnosu na usporedivo razdoblje prošle godine, kako ističu iz tvrtke, posljedica je značajnih ograničenja u radu ugostiteljskih objekata kao i drugih mjera za suzbijanje pandemije koje su utjecale na smanjenu potrošnju izvan vlastitih domova kroz cijeli prvi kvartal ove godine, ali i povećane prodaje određenih kategorija, primarno Argete i Farmacije, u ožujku prošle godine, uslijed stvaranja zaliha kućanstava nakon izbijanja pandemije.

DONACIJE TVRTKI Emil Tedeschi dao 28 milijuna kuna za borbu protiv zaraze

Najbolji rezultat među poslovnim područjima ostvarili su poslovno područje Donat s rastom od 10,1 posto, Kava kao pojedinačno najveća kategorija s rastom na tržištima Hrvatske, Austrije i Njemačke te Delikatesni namazi sa značajnim rastom na tržištima Njemačke, Švicarske i Švedske.

Vlastiti brendovi sudjeluju u prodaji sa 63,3 posto, brendovi vanjskih principala predstavljaju 27,2 posto ukupnog prohoda od prodaje, a ljekarnički lanac Farmacia 9,5 posto, navodi se.

Nova tvornica pokraj Varaždina

Iz Atlantica ističu kako su s obzirom na odličan razvoj poslovanja i planove rasta u kategoriji delikatesnih namaza u ožujku započeli ulaganje u izgradnju nove tvornice proizvoda pod robnom markom Argeta i to na području općine Kneginec u okolici Varaždina.

Investicija je vrijedna oko 50 milijuna eura započela je kupnjom zemljišta, odvijat će se u nekoliko faza, a novi proizvodni pogon bi trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od ishođenja građevinske dozvole. Realizacijom svih faza projekta planirano je otvaranje i do 150 novih radnih mjesta. 

KONFERENCIJA HUP-a Tedeschi: Poslovni mentalitet nam je i dalje kombinacija rentijerskog i bespomoćnog

Predsjednik Uprave Emil Tedeschi kazao je da su zadovoljni rezultatima ostvarenima u prvom kvartalu ove godine.

"Atlantic Grupa pokazala je otpornost na krizu i stabilnost poslovnog modela, što je prepoznalo i tržište kapitala te smo ostvarili i povijesno najvišu cijenu dionice na Zagrebačkoj burzi. Unatoč krizi nastavljamo s planiranim investicijama potrebnim za dugoročan rast, među kojima se ističe ulaganje u novu tvornicu Argete u okolici Varaždina", istaknuo je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare