News

Komentari 48

Emil Tedeschi dao 28 milijuna kuna za borbu protiv zaraze

Emil Tedeschi dao 28 milijuna kuna za borbu protiv zaraze

POPIS Atlantic Grupa je najizdašnija, zatim slijedi United Grupa sa 20 milijuna, pa HEP sa 5,2 milijuna i Fortenova sa 4 milijuna kn

Od 28 milijuna kuna donacija Atlantic Grupe (AG), 15 je raspoređeno zdravstvenom sustavu. Više od 7 milijuna kuna otišlo je Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”, a po milijun kuna uplaćeno je KBC-u Split (prema informacijama to je najveći donirani iznos koji su uopće dobili), KBC-u Osijek, KBC-u Rijeka i KBC-u Zagreb. Dodatno, 13 milijuna kuna je uplaćeno zdravstvenim sustavima zemalja u regiji u kojima Atlantic Grupa ostvaruje značajan dio prihoda.

Naručili su i 10 respiratora Hamilton za Nacionalni stožer, a milijun kuna je vrijednost donacije u zaštitnim maskama, rukavicama i dezinficijensima. Donirane institucije uglavnom odbijaju dati podatke. Zagrebačka Klinika “Fran Mihaljević” na webu je objavila zahvalu i popis donatora, ali ne i visinu donacija. KBC Zagreb je primio šest milijuna kuna, kao i KBC Rijeka.

- Veliko Vam hvala svima - poručio je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, uz napomenu da popis donatora ne mogu objaviti bez njihove suglasnosti.

Većinski vlasnik AG Emil Tedeschi se pokazao se najizdašnijim, a druga na listi je United Grupa, koja je u sedam zemalja regije donirala oko 20,9 milijuna kuna, od toga je za hrvatski zdravstveni sustav naručena oprema vrijedna oko 3,4 milijuna kuna. Ništa manje vrijedne nisu ni donacije ostalih tvrtki pa su tako radnici HEP-a u suradnji s menadžmentom prikupili 5,2 milijuna kuna, Fortenova Grupa donirala je 4 milijuna kuna svim zemljama regije u kojima posluju, a donirali su i jednokratne zaštitne maske ravnateljstvu civilne zaštite u vrijednosti od gotovo dva milijuna kuna. Svoje donacije uplatili su i brojne druge tvrtke, banke te mnogi pojedinci. 

Najčitaniji članci