To je to što me zanima!

'Nisu isključena nova uhićenja, istraga oko Uljanika ide dalje'

Realizirali smo sve što smo planirali, uhitili smo 12 osoba i obavili pretrage 15 domova i drugih prostorija, uključujući i službene prostorije u 3. Maju i Uljaniku, kaže Božo Barbarić
Vidi originalni članak

Od 12 uhićenih u akciji Uljanik za sada ih je ispitano 9, što u Rijeci što na području PU istarske. Prvi je na ispitivanje doveden Gianni Rossanda, potom je stigao bivši predsjednik Uprave 3. Maja Domagoj Klarić, a potom i direktor 3. Maja Maksimilan Percan.

- S intenzivnim krim istraživanjem počeli smo u rujnu 2018., a sama realizacija je započela jutros u 6.30 sati, rekao je voditelj riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić u razgovoru za RTL Danas.

UHIĆENJA U ULJANIKU 12 žigosanih: Imali plaće veće i od premijera i od predsjednice

Komentirao je optužbe Ante Nobila, Rossandina odvjetnika, koji je rekao da je cijela akcija politički igrokaz jer je jasno da Vlada do kraja tjedna mora donijeti odluku o Uljaniku.

- Ne bih zabavljao javnost i lupetao svašta, mi svoje aktivnosti radimo u dogovoru s DORH-om. Realizirali smo sve što smo planirali, uhitili smo 12 osoba i obavili pretrage 15 domova i drugih prostorija, uključujući i službene prostorije u 3. Maju i Uljaniku. Radi se o složenom krim istraživanju, uključeno je više od 100 policajaca, rekao je Barbarić.

BOŽINOVIĆ O 12 UHIĆENIH LJUDI: 'Oštetili su Uljanik i proračun za više od jedne milijarde kuna'

U pretragama je pronađena poslovna dokumentacija, tableti, uređaji za pohranu podataka.

- Moramo sve analizirati pa ćemo vidjeti hoće li biti korisni za postupak.

VIDEO: UHIĆENJE ROSSANDE Bivši šef Uljanika imao je duplo veću plaću od Plenkovića i vilu

Procjenjuje se da je počinjena šteta u iznosu od 1,2 milijarde kuna, a Barbarić je otkrio i za što se uhićeni terete.

- Daljnja istraga će to potvrditi ili opovrgnuti.Terete se za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jedno kazneno djelo subvencijske prijevare na štetu brodogradilišta i državnog proračuna.

TKO SU UHIĆENI? Menadžeri Uljanika osnovali su tajanstvenu tvrtku od 2 kune!

Svih 12 uhićenih će noć provesti u policiji, a ujutro će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku.

Na pitanje hoće li biti novih uhićenja, Barbarić je rekao:

- To ćemo još vidjeti. Krim istraga se nastavlja. Nije isključeno.
 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • purgerica prva 29.03.2019.

    Bravo! Dajte ih sve pokupite, iz svih Vlada, od Sanadera do danas. Od Vrdoljaka, Linića, Milanovića, nema iznimaka. I ovih socijalističkih sindikalista koji sa 17.500 kuna desetljećiima stoluju u Nadzornim odborima i akkti pojma nemaju. Ma zbilja?

  • panika135 27.03.2019.

    kao idu u zatvor a CERE se svima u facu znaju da pred izbore trebaju IZDRŽATI pressing a kasnije će biti sve FAJN uz salatni dressing oja noja drž' se Istro mojaaaaaa Ujs!

  • volter 27.03.2019.

    Hoce li hapsiti i politicare?

Komentiraj...
Vidi sve komentare