To je to što me zanima!

Njemačka pokrenula više od 140 istražnih postupaka zbog odobravanja ruske invazije

Većina istražnih postupaka se odnosi na javno isticanje simbola slova „Z“ što je u nekoliko saveznih pokrajina zabranjeno. Tim slovom ruske postrojbe u Ukrajini označavaju svoje tenkove i oklopna vozila
Vidi originalni članak

Njemačke vlasti su od početka rata u Ukrajini pokrenule više od 140 istražnih postupaka zbog javnog odobravanja i poticanja ruske invazije pri čemu se u najvećem broju slučajeva radi o isticanju slova „Z“ , javljaju njemački mediji u ponedjeljak.

NAJVEĆA NA SVIJETU Njemačka zaplijenila superjahtu sankcioniranog ruskog oligarha

Diljem Njemačke je pokrenuto preko 140 postupaka protiv osoba koje su javno odobravale i pozdravljale rusku invaziju na Ukrajinu čime je prekršen jedan paragraf njemačkog zakona kojim se zabranjuje poticanje i odobravanje kaznenih djela za što su predviđene novčane i zatvorske kazne do tri godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Većina istražnih postupaka se odnosi na javno isticanje simbola slova „Z“ što je u nekoliko saveznih pokrajina zabranjeno. Tim slovom ruske postrojbe u Ukrajini označavaju svoje tenkove i oklopna vozila.

PODRŽAVAJU UKRAJINU Berlin nezadovoljan Kijevom, ne žele im primiti predsjednika

Procjenjuje se da je broj istražnih postupaka u ovom polju još mnogo viši, ali neke savezne pokrajine ne vode posebne statistike oko ove vrste kaznenih djela.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti ovdje

Velik broj postupaka zabilježen je u istočnoj saveznoj pokrajini Saska-Anhalt kao i u dijelovima Njemačke gdje živi veći broj osoba ruskog porijekla, među koje spadaju i tzv. ruski Nijemci pri čemu se radi o pripadnicima njemačke manjine koji su nakon sloma Sovjetskog Saveza doselili u Njemačku.

PLINSKA DRAMA Upozorenje Nijemcima: Štedite plin, prijete nam redukcije. Zalihe će izdržati do kraja ljeta

Do sada je održan i veći broj prosvjeda u znak podrške Rusiji, između ostalog u Berlinu i Hannoveru.

- Slobodno izražavanja mišljenja je dragocjeni dio našeg Ustava. Svatko u Njemačkoj smije slobodno izražavati svoje mišljenje ali sloboda mišljenja prestaje tamo gdje počinje kazneni zakon- rekao je ministar pravosuđa savezne pokrajine Bavarska Georg Eisenreich.

On je za medijsku kuću RND rekao kako je u Njemačkoj nedopustivo javno odobravanje „zločina i kršenja međunarodnog prava“.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Sport10 18.04.2022.

    to slovo z bi trebalo svugdje zabraniti,to znači zlo

  • dudina 18.04.2022.

    Kolika je kazna za podržavanje turske agresije na irak??

  • vilim1234 18.04.2022.

    zato Njemacka moze poklanjati oruzje strani koja je cetvrti izvoznik oruzja na svijetu,ali ni u kojem slucaju se nesmije izjaviti da je Ukrajina izvrsila egzekuciju Ruskih ratnih zarobljenika , sto je protivno svim medunarodnim zakonima i Zenevskoj konvenciji,bespomocna Ukrajina pobila preko 20 000 Ruskih vojnika unistila preko 200 aviona preko 3000 oklopnih i ostalih vozila i potopila7 brodova i nebrojeno topnickih oruda.toliko o bespomocnoj Ukrajini .

Komentiraj...
Vidi sve komentare