Obavijesti

News

Komentari 340

Uzbune za zračni napad diljem Ukrajine, šef ureda Zelenskog: 'Započela je druga faza rata'

Uzbune za zračni napad diljem Ukrajine, šef ureda Zelenskog: 'Započela je druga faza rata'
7

Ruska invazija u Ukrajinu ušla je u 54. dan. Situacija u Mariupolju sve je gora, a Papa je otvoreno kritizirao Rusiju: 'U nevjerici gledamo ovaj ratni Uskrs'

Ključni događaji:

PRATITE EMISIJU:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
24.31

Pentagon: Rusija je promijenila taktiku

Rusija je prilagodila taktiku u svojoj novoj ofenzivi na istočnu Ukrajinu, kazao je za Guardian visoki američki dužnosnik Pentagona. Puno toga "naučili iz neuspjeha na početku invazije", dodao je.

- Vidjeli smo u proteklih par dana da nastavljaju s nastojanjima da stvore uvjete za ofenzivu - rekao je.

Rusija je proteklih dana premjestila 11 novih bataljunskih taktičkih skupina na istok i jug Ukrajine, pripremajući teško topništvo, zrakoplovstvo i druga vojna sredstva za ofenzivu te je usmjerila više vojnika u regiju. Moskva je povukla snage sa sjevera i dovela snage iz područja oko Kijeva kako bi se usredotočila na istočni front. Ruska vojska sada je koncentrirana na preuzimanje kontrole nad Donbasom, javlja Reuters.

Rusko pojačanje postavilo je teren za dugotrajnu bitku za koju vojni analitičari kažu da će sigurno nanijeti velike gubitke objema stranama, piše Reuters, dok Rusi pokušavaju okružiti ukrajinske borce ukopane u obranu regije Donbas.

22.42

U ruskoj invaziji oštećeno do 30 posto ukrajinske infrastrukture

U ruskoj invaziji uništeno je ili oštećeno do 30 posto ukrajinske infrastrukture, u vrijednosti od 100 milijardi američkih dolara, rekao je u ponedjeljak ukrajinski ministar infrastrukture.

Ukrajina do sada nije iznosila procjenu konkretnih posljedica rata po infrastrukturu, poput cesta i mostova, iako dužnosnici kažu da bi ukupna šteta, od infrastrukture do kuća i drugih zgrada, do sada mogla biti oko 500 milijardi dolara.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

22.30

Zelenski: Počela je bitka za Donbas

- Sada možemo reći da su ruske snage započele bitku za Donbas za koju su se dugo pripremale. Velik dio ruske vojske trenutno je uključen u ovu ofenzivu - rekao je ukrajinski predsjednik.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

21.46

Rusi granatirali Donjeck, ubijeno je četvero ljudi

U ruskom granatiranju u istočnoj regiji Donjecka ubijeno je četvero ljudi, rekao je regionalni guverner Pavlo Kirilenko na Telegramu.

21.45

Macron: Nakon otkrića masovnih grobnica u Ukrajini, s Putinom više ne razgovaram

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u ponedjeljak da je zastao njegov dijalog s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nakon što su otkrivene masovne grobnice u Ukrajini.

"Od otkrivenih pokolja u Buči i drugim gradovima, rat je promijenio smjer pa s njime otada nisam više izravno razgovarao, ali ne isključujem to u budućnosti", rekao je Macron za televiziju France 5. 

Komentari 340