To je to što me zanima!

Njemački ministar: Ukrajini će trebati novi Marshallov plan

Šef njemačkog ministarstva financija također je istaknuo da ruski rat protiv Ukrajine stvara neizvjesnost u razvoju njemačkog gospodarstva, što će vjerojatno smanjiti prognoze rasta
Vidi originalni članak

Ukrajini će nakon rata za obnovu trebati Marshallov plan koji je razvila međunarodna zajednica, rekao je njemački ministar financija Christian Lindner predstavljajući u Bundestagu nacrt državnog proračuna.

- Ukrajini treba međunarodni Marshallov plan- rekao je Lindner.

POSEBNA STUDIJSKA EMISIJA Ukrajinka u studiju 24sata: Ovo je humanitarna katastrofa, na ulicama gradova leže tijela...

Istaknuo je da su Njemačka i međunarodna zajednica solidarne s Ukrajinom ne samo danas, jer razmišljaju o skorom miru i potrebi obnove zemlje nakon rata.

- Njemačka jest i bit će solidarna s Ukrajinom, jer Rusija vodi zločinačku politiku... Naša podrška borbi naroda Ukrajine za slobodu nastavit će se. Naša solidarnost s našim europskim susjedom ima čvrste temelje- uvjerava političar.

Dodao je da Njemačka Kijevu pomaže na bilateralnoj osnovi i u međunarodnom kontekstu.

>>Uživo događanja iz Ukrajine pratite ovdje

Govoreći o izbjeglicama, Lindner je naglasio potrebu da se 'brzo i nebirokratski' pomogne ljudima koji bježe od rata: otvaranjem pristupa medicinskoj skrbi, tržištu rada i mogućnostima obrazovanja za djecu i adolescente. Relevantne radne skupine već rade, rekao je.

OVO JE SULUDO Na ruskoj TV prijeti nuklearnim ratom: 'Hrabri Poljaci, Varšava će nestati u 30 sekundi!'

Šef njemačkog ministarstva financija također je istaknuo da ruski rat protiv Ukrajine stvara neizvjesnost u razvoju njemačkog gospodarstva, što će vjerojatno smanjiti prognoze rasta. Prema njegovim riječima, glavni zadatak je uložiti napore za održavanje gospodarskog rasta i smanjenje inflacije.

POGLEDAJTE EMISIJU:

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • misko101 23.03.2022.

    Marsalov plan je od 1948, skupo stajao Evropu. U ime Americke pomoci, ugaseni su svi socijalisticki pokreti. Prvi u Grckoj, da bi odma postavili vojnu bazu. Malo pomalo to se nastavilo do danas. Ameri diktiraju, a nesposobni lideri sve prihvacaju.

  • Brucka 23.03.2022.

    A maršalov plan je svoje energente,zito i ostale rude i bogatstva će te lagano da date u zamjenu za MMF kredite za obnovu zemlje-moderne kolonije tako sada nastaju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare