To je to što me zanima!

Nosić zatražila raskid ugovora s APN-om i platit će 72.000 €!

Načelnica Lovreća, kako nam je potvrđeno u Agenciji za pravni promet nekretnina (APN) poslala je dopis u kojemu traži da se ugovor o poticajima s njom raskine i najavila je da će podmiriti sve svoje obveze
Vidi originalni članak

Nakon što smo otkrili da je načelnica Lovreća Anita Nosić (HDZ) kupila stan uz državne poticaje u Zagrebu iako živi u vili u Lovreću, ona je odlučila da će odmah platiti preostalih 72.000 eura.

Kako nam je potvrđeno u Agenciji za pravni promet nekretnina (APN) poslala je dopis u kojemu traži da se ugovor o poticajima s njom raskine. U njemu je samo kratko najavila i da će podmiriti sve svoje obveze.

Kako su nam pojasnili, to znači da će odmah morati platiti cijeli iznos kredita.

'DVA PUTA SMO IZGUBILI IZBORE' Brkić 'nagazio' Plenkovića pa otkrio: 'Nosići su mi prijatelji'

Nosić je stan kupila u ljeto 2017. godine i otad joj plaćamo pola rate kredita. Radi se o Ulici Marije Radić u zagrebačkom naselju Špansko. Sam stan je površine 48 kvadrata, a kada se pridodaju spremište i lođa dolazi se do 57,4 kvadrata korisne površine.

U HPB-u je dobila kredit od 80.000 eura za kupnju tog stana i kaže da je to i cijena po kojoj ga je i kupila. Kamata joj je tek tri posto za prvih šest godina. Mjesečno za ratu kredita Nosić je morala izdvojiti 3.536 kuna, što je skoro polovica njene načelničke plaće.

Porezni obveznici su joj trebali plaćali polovicu rate četiri godine. Svaki mjesec za nju izdvajamo 1768 kuna. U prvih 26 mjeseci je za njen stan iz proračuna otišlo skoro 46.000 kuna, a trebali bi ga plaćati još 22 mjeseca da nismo otkrili priču.

Ministarstvo graditeljstva je unatoč tome poslalo DORH-u svu dokumentaciju i neće je povući.

Nosić inače nema u imovinskoj kartici prijavljenu bilo kakvu štednju iz koje bi mogla platiti cijeli kredit odjednom. Nije nam se javila pa nije jasno kako će odjednom pokriti tako veliki iznos. Hoće li dići novi kredit po komercijalnim uvjetima ili će joj netko pomoći.

Nosić će izgubiti i načelnički mandat. Treba je uskoro razriješiti Ministarstvo uprave. I to zato jer je prijavila prebivalište u Zagrebu na šest mjeseci. Zakon je jasan, ona načelnik ili gradonačelnik koji odjavi prebivalište, gubi fotelju.

VJEROVALI ILI NE! Nosić se može izvući i mi ćemo joj i dalje plaćati kredit za stan

Anita Nosić (30) je jedna od četiri žene za koje je i Milijan Brkić bio osumnjičen da je presretao njihovu komunikaciju. I stan koji je kupila Nosić se nalazi u Španskom u istoj ulici, gradila ga je ista tvrtka kao i stan u kojem živi Brkić. Udaljeni su šest ulaza.

Brkić je kratko rekao da on u tom kvartu ima 20.000 susjeda.

- Obitelj Nosić su moji dugogodišnji prijatelji. Što bih ja to trebao skrivati? A s tim konkretnim stanom i APN-ovima nikakve konkretne veze nemam. Ako se dobro sjećate protiv mene se vodila velika hajka prije godinu i pol dana, a kad je sve završilo nitko mi se nije ni ispričao. Zato nemojte nikome suditi unaprijed - rekao je dan ranije Brkić za Novu TV.

Idi na 24sata

Komentari 176

  • branimir220250 19.02.2020.

    Plavušica nije dobro razumjela pisana pravila i načela pa joj treba oprostiti i ujedno omogučiti da i dalje mulja do mile volje❌❌❌

  • DijanaNovak_1 11.02.2020.

    Naravno jer je jos mala riba u moru ribetina,da je malo jaca napravila bi se luda kao brdo njih. Vani za to ide i ostavka...

  • 10.02.2020.

    a sto je onda dizala kredit ako ima za pljunuti samo ovako 72000 ojra?? 😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare