Obavijesti

News

Komentari 176

Nosić zatražila raskid ugovora s APN-om i platit će 72.000 €!

Nosić zatražila raskid ugovora s APN-om i platit će 72.000 €!
1

Načelnica Lovreća, kako nam je potvrđeno u Agenciji za pravni promet nekretnina (APN) poslala je dopis u kojemu traži da se ugovor o poticajima s njom raskine i najavila je da će podmiriti sve svoje obveze

VIDEO

Nakon što smo otkrili da je načelnica Lovreća Anita Nosić (HDZ) kupila stan uz državne poticaje u Zagrebu iako živi u vili u Lovreću, ona je odlučila da će odmah platiti preostalih 72.000 eura.

Kako nam je potvrđeno u Agenciji za pravni promet nekretnina (APN) poslala je dopis u kojemu traži da se ugovor o poticajima s njom raskine. U njemu je samo kratko najavila i da će podmiriti sve svoje obveze.

Kako su nam pojasnili, to znači da će odmah morati platiti cijeli iznos kredita.

Brkić 'nagazio' Plenkovića pa otkrio: 'Nosići su mi prijatelji'
Brkić 'nagazio' Plenkovića pa otkrio: 'Nosići su mi prijatelji'

Nosić je stan kupila u ljeto 2017. godine i otad joj plaćamo pola rate kredita. Radi se o Ulici Marije Radić u zagrebačkom naselju Špansko. Sam stan je površine 48 kvadrata, a kada se pridodaju spremište i lođa dolazi se do 57,4 kvadrata korisne površine.

U HPB-u je dobila kredit od 80.000 eura za kupnju tog stana i kaže da je to i cijena po kojoj ga je i kupila. Kamata joj je tek tri posto za prvih šest godina. Mjesečno za ratu kredita Nosić je morala izdvojiti 3.536 kuna, što je skoro polovica njene načelničke plaće.

Porezni obveznici su joj trebali plaćali polovicu rate četiri godine. Svaki mjesec za nju izdvajamo 1768 kuna. U prvih 26 mjeseci je za njen stan iz proračuna otišlo skoro 46.000 kuna, a trebali bi ga plaćati još 22 mjeseca da nismo otkrili priču.

Ministarstvo graditeljstva je unatoč tome poslalo DORH-u svu dokumentaciju i neće je povući.

Nosić inače nema u imovinskoj kartici prijavljenu bilo kakvu štednju iz koje bi mogla platiti cijeli kredit odjednom. Nije nam se javila pa nije jasno kako će odjednom pokriti tako veliki iznos. Hoće li dići novi kredit po komercijalnim uvjetima ili će joj netko pomoći.

Nosić će izgubiti i načelnički mandat. Treba je uskoro razriješiti Ministarstvo uprave. I to zato jer je prijavila prebivalište u Zagrebu na šest mjeseci. Zakon je jasan, ona načelnik ili gradonačelnik koji odjavi prebivalište, gubi fotelju.

Nosić se može izvući i mi ćemo joj i dalje plaćati kredit za stan
Nosić se može izvući i mi ćemo joj i dalje plaćati kredit za stan

Anita Nosić (30) je jedna od četiri žene za koje je i Milijan Brkić bio osumnjičen da je presretao njihovu komunikaciju. I stan koji je kupila Nosić se nalazi u Španskom u istoj ulici, gradila ga je ista tvrtka kao i stan u kojem živi Brkić. Udaljeni su šest ulaza.

Brkić je kratko rekao da on u tom kvartu ima 20.000 susjeda.

- Obitelj Nosić su moji dugogodišnji prijatelji. Što bih ja to trebao skrivati? A s tim konkretnim stanom i APN-ovima nikakve konkretne veze nemam. Ako se dobro sjećate protiv mene se vodila velika hajka prije godinu i pol dana, a kad je sve završilo nitko mi se nije ni ispričao. Zato nemojte nikome suditi unaprijed - rekao je dan ranije Brkić za Novu TV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa