To je to što me zanima!

Obersnel: 'Bernardić se nije snašao, očekujemo povlačenje'

Obersnel je u svojem gostovanju u Nedjeljom u 2 potvrdio da je potpisao pismo upućeno predjsedniku SDP-a Davoru Bernardiću. Nakon tog pisma, od predsjednika stranke očekuje povlačenje
Vidi originalni članak

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel gostovao je na HRT-u, u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića. U intervjuu, Obersnel je izjavio da će se nakon što mu 2021. završi mandat gradonačelnika povući. 

- Stranci ću pomoći svojim iskustvom i znanjem, ali ne vidim se na izvršnim funkcijama ni u stranci ni bilo kojem drugom tijelu - objasnio je. Upitan hoće li biti isključen iz stranke, Obersnel odgovara da je sve moguće, piše HRT

Ako ga isključe iz stranke, Obersnel je izjavio da novu stranku neće osnivati. 

- Nitko od nas ne želi drugu političku stranku, nego želimo jak SDP - istaknuo je. 

RANKO OSTOJIĆ: 'Bernardić je imao priliku, ali nije ništa napravio, neka ode'

- Ne radi se samo o meni već o čitavom nizu uglednih članova SDP-a koji iza sebe imaju rezultate. Ako nas stranka ne treba, to više govori o toj stranci nego o meni samome - rekao je Obersnel. 

Obersnel je potvrdio da je potpisao pismo predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću i izjavio da on njega, nakon pisma koje su mu uputili stranački kolege, očekuje povlačenje.

DVA PISMA ZA BERU Dopisivanje: Davoru Bernardiću pišu češće nego Djedu Mrazu

- Nije riječ o nikakvoj inicijativi, peticiji za smjenu Bernardića, već o pismu. To je drugarsko pismo predsjedniku stranke u kojem ga se upozorava na čitav niz propusta koji se događaju u zadnjih godinu i pol dana, a koji su stranku doveli u stanje u kojem se u ovom trenutku nalazi. To je trebalo biti pismo dijela gradonačelnika, načelnika, župana i saborskih zastupnika s namjerom da se jednostavno kaže da ovako ne ide. Nažalost, to je pismo iscurilo, rekao je Obersnel.

TOMISLAV KLAUŠKI SDP je odavno roba s greškom. I ta greška nije samo Bernardić
- Moji drugovi ne čestitaju Bujancu, imaju jasne svjetonazorske stavove i ne nazivaju svoje drugove pokvarenom robom, istaknuo je Obersnel. Stranku ćemo dovesti do propasti jer imamo potporu u Glavnom odboru - takav stav za Obersnela je neprihvatljiv.

Perma njegovoj procjeni, problem Davora Bernardića nije samo nedostatak karizme.

- Nije se snašao kao predsjednik SDP-a. Njegove su poruke prazne, skliznuo je u obećavanje nerealnog, populističke teme, u javnost izlazi nepripremljeno, povlači neobjašnjive poteze poput čestitke Bujancu, slikanja s kupusom - nabrojao je Obersnel stvari koje zamjera Bernardiću.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • intellectus 02.07.2018.

    A sta reci, ima ljudi koji su uistinu gadljivi.

  • fredaster 02.07.2018.

    potpisujem!!!!! decko mora na sebi jos raditi!

  • dadomatos 01.07.2018.

    Izaberete Bernardića pa ga rušite i tražite svoje biraće da glasaju za vas tu raspadnutu stranku

Komentiraj...
Vidi sve komentare