To je to što me zanima!

Obitelj slijepog pastira Mate dobila ručak u splitskoj konobi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Matu Zoku, njegovu suprugu Želju i osmero djece na ručak u poznatu splitsku konobu Fife odvezao je Siniša Reljić, inače dobar prijatelj i vozač Miljenka Smoje
Vidi originalni članak

Mnogobrojna obitelj slijepog pastira Mate Zoke (33) iz Dugobaba ugošćena je na nedjeljnom ručku u kultnoj splitskoj konobi Fife na Matejušci. U kombi je Matu, suprugu Željku i njihovih osmoro djece nagurao Siniša Reljić, Splićanin koji se doselio nedaleko od Mate, a bio je poznat kao vjerni pratitelj i vozač Miljenka Smoje na njegovim putovanjima Dalmacijom. Dovezao ih je u Fife gdje su Zokini od vlasnika Dragana Sekulića počašćeni ručkom po svom izboru. Djeca koja žive u zabačenom zaseoku iza Dugobaba u Zagori, dobro su se zabavila na izletu u Splitu.

- Za njih to znači puno, a meni je normalno. Dali smo im ono što vole - pomfrita, čevapčića, sok, palačinke - kratak je bio vlasnik Dragan Sekulić, vlasnik Fife. 

Za stolom su se krijepili Nikola (12), Antonia (11), Marin (10), Gabriel (8), Andrea (6), Ana (5), te Ena (3) i Josipa (1) koji su rođeni nakon što je Mate prije tri godine stradao u prometnoj nesreći i oslijepio. Inače, većina djece pomažu Mati oko malog stada ovaca kojim popravljaju svoj neveliki kućni budžet. 

- Njima je drago kad izađu iz kuće, uvijek su u nekom poslu. Da se malo opuste... Ovce su u kući, sve ih čeka , jest, pit, da mogu izdržati par sati bez mene - rekao je Mate.

Kćer mu pomogla da ojanji ovcu

Nedavno je slijepi otac s kćerkom Andreom pomogao da se ojanje njihove ovce Cruiser i Roga. Ipak, Matina očekivanja od ovce "brodskog" imena su bila daleko veća.

- Zovemo je Criuser jer je naša najveća i najšira ovca, ostale iz stada su prema njoj manekenke. Ojanjila je janjčića u minutu, Andrea  i ja smo pomogli. No, očekivali smo više "putnika" da će izaći iz Cruisera. Srećom , Roga nam je podarila dva janjčića, pa je stado naraslo na 11 ovaca - zadovoljan je Mate.

Nedavno  je za obitelj Zoko prikupljeno 58.000 kuna kako bi im se na kući podigao krov i natkrile dječje sobe te spriječilo prokišnjavanje. Radovi još nisu započeti, pa Zokini i dalje žive u 45 kvadrata.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • micika trtko 20.03.2014.

    Ne mogu vjerovati kako neki ovdje misle da su samo oni Bogom dani ispada da su se svi ovi koji pljuju po obitelji rodili u bogatim obiteljima u sjaju i kadifi. Sram vas može biti tko ste vi da sudite imali jedno ili više djece uvijek vam se može desiti siromaštvo što u većini slučajeva ne ovisi o obitelji nego o prilikama u društvu. Umjesto da kritizirate njih počnite nešto raditi na poboljšanju sveukupnog života u HR kako bi svako rođeno dijete imalo život dostojan čovjeka.

  • thora 20.03.2014.

    Meni nije jasno idu i dalje na djecu a nemaju prostora , nemaju novaca nemaju uopće uvjete ni za dvoje djece a ne za toliko. Iskreno najlakše je napravit djete al treba djete odgojit :S , nevolim osuđivat nikoga al ima priča di ljudima oduzimaju djete jer nemaju kupaone ovi ih imaju hrpu i sigurno će opet tražit pomoć :/ žalosno i istinito .

  • čočo đuđica 19.03.2014.

    vesela i siromašna obitelj..kad bi ovako svaki vikend neko ih nahranio..bilo bi lipo...a ne samo 1 dan u godini i uz to se poslikavat i reklamirat...valjda ih neće zaboravit...

Komentiraj...
Vidi sve komentare