To je to što me zanima!

Obitelj Zahirović iz Vukomerca odselila u Split: 'Nismo krivi...'

U Splitu Zahirovići imaju nekoliko nekretnina, a među njima je hostel u kojem je ljetos jedna zaposlenica pretukla britansku studenticu. Hostel je nakon toga zatvoren
Vidi originalni članak

Nakon obračuna u Vukomercu koji je dogodio ispred osnovne škole, a u kojem su sudjelovale dvije romske obitelji - Osmanović i Zahirović, na školsku zgradu postavljeno je 14 kamera, a još sedam doći će kroz nekoliko dana. 

NAKON OBRAČUNA Vukomerec pod opsadom: ‘Mi smo uz policajce sigurniji...’

Roditelji su iz sigurnosnih razloga svojoj djeci zabranili odlazak u školu nakon pucnjave, a ističu da kamere ne jamče sigurnost i mnogi još svoju djecu vode u školu. 

Obitelj Zahirović je nakon obračuna odselila u Split u kojem imaju nekretnine, piše Vijesti. hr. Vlasnici su hostela u kojem je ljetos jedna zaposlenica pretukla britansku studenticu. Nakon tog slučaja policija je zatvorila objekt jer nije radio po zakonu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

-  U više navrata sam se ispričala roditeljima i djeci za incident. Mi ćemo se skloniti. I moja djeca idu u ovu školu, i ja bih se bunila da netko puca - rekla je nakon pucnjave Sarajka Zahirović.

Tvrdila je da njezina obitelj nije ništa kriva, a zahtijevala je da im zagrebački gradonačelnik Bandić osigura sigurnu kuću u Splitu. 

PROBLEMATIČNA OBITELJ Pucali po Vukomercu: 'Nađu li nam sličnu kuću, idemo u Split'

Podsjetimo, sličan obračun izbio je u petak ispred kuće jedne od romskih obitelji u sukobu. Na križanju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića muškarac (32) je izašao iz automobila i pucao u 30-godišnjaka. On je potražio pomoć u Klinici za traumatologiju, dok je 32-godišnjak priveden. 

RAT KLANOVA Obračun u Zagrebu: 'Muškarac je skočio iz auta i počeo pucati'

- Radi se o tri čovjeka koji su hrvatski državljani, ali imaju prebivalište u Mađarskoj. Napominjem da se ovaj slučaj ne može dovesti u nikakvu vezu s pucnjavom u Vukomercu - kazao je Dubravko Teur, zamjenik načelnika PU zagrebačke.

Gradonačelnik Bandić kazao je u subotu da su u sukobu sudjelovali Romi te da ih se ne stigmatizira. Muškarci su se sukobili zbog dugova.

Najsuvremeniji videonadzor 

Milan Bandić u ponedjeljak je obišao Osnovnu školu Vukomerec gdje su u tijeku radovi na uređenju okoliša te na postavljanju rasvjete i najsuvremenijeg modela videonadzora s 21 kamerom koje bi trebale djelovati preventivno i pojačati osjećaj sigurnosti u školi.  

"Drago mi je da se situacija nakon nemilog događaja ovdje u Vukomercu smirila i da djeca redovito pohađaju školu", naglasio je gradonačelnik Bandić. Najavio je da bi radovi oko školske zgrade koji su u tijeku trebali završiti do srijede ili četvrtka, ovisno o vremenskim uvjetima.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić istaknuo je da se u suradnji sa školom ovih dana radilo na uređenju ograde te da se također proširuje i pojačava sustav rasvjete u dvorištu i postavlja najsuvremeniji model videonadzora s 21 kamerom. 

"Očekujemo da kamere koje će pokrivati dvorište i okoliš oko škole djeluju preventivno, a sasvim sigurno će pojačavati osjećaj sigurnosti svih onih koji dolaze u školu", rekao je Lovrić, a izvijestio Grad Zagreb na svojim internetskim stranicama. Na školsku zgradu postavljeno je 14 kamera dok bi još sedam trebalo biti postavljeno kroz nekoliko dana. 

Idi na 24sata

Komentari 173

  • MaBis 25.09.2018.

    Nije tvoja obitelj ništa kriva. Bit će da su to pucala djeca iz škole.

  • luna5 24.09.2018.

    šta bi im falilo u dubravi

  • škver 24.09.2018.

    Ovi kao i kler plaćaju porez.

Komentiraj...
Vidi sve komentare