Obavijesti

News

Komentari 173

Obitelj Zahirović iz Vukomerca odselila u Split: 'Nismo krivi...'

Obitelj Zahirović iz Vukomerca odselila u Split: 'Nismo krivi...'
1

U Splitu Zahirovići imaju nekoliko nekretnina, a među njima je hostel u kojem je ljetos jedna zaposlenica pretukla britansku studenticu. Hostel je nakon toga zatvoren

VIDEO

Nakon obračuna u Vukomercu koji je dogodio ispred osnovne škole, a u kojem su sudjelovale dvije romske obitelji - Osmanović i Zahirović, na školsku zgradu postavljeno je 14 kamera, a još sedam doći će kroz nekoliko dana. 

Vukomerec pod opsadom: ‘Mi smo uz policajce sigurniji...’
Vukomerec pod opsadom: ‘Mi smo uz policajce sigurniji...’

Roditelji su iz sigurnosnih razloga svojoj djeci zabranili odlazak u školu nakon pucnjave, a ističu da kamere ne jamče sigurnost i mnogi još svoju djecu vode u školu. 

Obitelj Zahirović je nakon obračuna odselila u Split u kojem imaju nekretnine, piše Vijesti. hr. Vlasnici su hostela u kojem je ljetos jedna zaposlenica pretukla britansku studenticu. Nakon tog slučaja policija je zatvorila objekt jer nije radio po zakonu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

-  U više navrata sam se ispričala roditeljima i djeci za incident. Mi ćemo se skloniti. I moja djeca idu u ovu školu, i ja bih se bunila da netko puca - rekla je nakon pucnjave Sarajka Zahirović.

Tvrdila je da njezina obitelj nije ništa kriva, a zahtijevala je da im zagrebački gradonačelnik Bandić osigura sigurnu kuću u Splitu. 

Pucali po Vukomercu: 'Nađu li nam sličnu kuću, idemo u Split'
Pucali po Vukomercu: 'Nađu li nam sličnu kuću, idemo u Split'

Podsjetimo, sličan obračun izbio je u petak ispred kuće jedne od romskih obitelji u sukobu. Na križanju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića muškarac (32) je izašao iz automobila i pucao u 30-godišnjaka. On je potražio pomoć u Klinici za traumatologiju, dok je 32-godišnjak priveden. 

Obračun u Zagrebu: 'Muškarac je skočio iz auta i počeo pucati'
Obračun u Zagrebu: 'Muškarac je skočio iz auta i počeo pucati'

- Radi se o tri čovjeka koji su hrvatski državljani, ali imaju prebivalište u Mađarskoj. Napominjem da se ovaj slučaj ne može dovesti u nikakvu vezu s pucnjavom u Vukomercu - kazao je Dubravko Teur, zamjenik načelnika PU zagrebačke.

Gradonačelnik Bandić kazao je u subotu da su u sukobu sudjelovali Romi te da ih se ne stigmatizira. Muškarci su se sukobili zbog dugova.

Najsuvremeniji videonadzor 

Milan Bandić u ponedjeljak je obišao Osnovnu školu Vukomerec gdje su u tijeku radovi na uređenju okoliša te na postavljanju rasvjete i najsuvremenijeg modela videonadzora s 21 kamerom koje bi trebale djelovati preventivno i pojačati osjećaj sigurnosti u školi.  

"Drago mi je da se situacija nakon nemilog događaja ovdje u Vukomercu smirila i da djeca redovito pohađaju školu", naglasio je gradonačelnik Bandić. Najavio je da bi radovi oko školske zgrade koji su u tijeku trebali završiti do srijede ili četvrtka, ovisno o vremenskim uvjetima.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić istaknuo je da se u suradnji sa školom ovih dana radilo na uređenju ograde te da se također proširuje i pojačava sustav rasvjete u dvorištu i postavlja najsuvremeniji model videonadzora s 21 kamerom. 

"Očekujemo da kamere koje će pokrivati dvorište i okoliš oko škole djeluju preventivno, a sasvim sigurno će pojačavati osjećaj sigurnosti svih onih koji dolaze u školu", rekao je Lovrić, a izvijestio Grad Zagreb na svojim internetskim stranicama. Na školsku zgradu postavljeno je 14 kamera dok bi još sedam trebalo biti postavljeno kroz nekoliko dana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.