To je to što me zanima!

'Očito nećemo imati situaciju u kojoj gradonačelnik može sve, to je dobar kontrolni model'

Svim srcem navijam da se u Zagrebu dogodi nešto dobro i da se počne čistiti sve ono što se nataložilo i nagomilalo kroz ovo Bandić-HDZ vrijeme, rekla je Orešković
Vidi originalni članak

Vjerujem da će na kraju to sve skupa biti jako dobro, to govorim na temelju onog što znam o Ivici Puljku. On je osoba iznimnog strpljenja, spreman je na dijalog, pristupa otvoreno s izrazitim uvažavanjem sugovornika, rekla je za N1 saborska zastupnica Dalija Orešković komentirajući neuspjeli pokušaj konstituiranja splitskog Gradskog vijeća.

'PUNO BABA, KILAVO DIJETE' Još ništa od splitskog Gradskog vijeća i predsjednika vijeća

Orešković je poručila kako je gradonačelniku Splita Ivici Puljku interes grada na prvom mjestu.

- Očito da nećemo imati situaciju u kojoj gradonačelnik može baš sve jer ima svoju vlastitu političku većinu u Vijeću. U tome vidim za demokraciju jedan pozitivan iskorak, jedan dobar kontrolni model, a ako se jasno kaže što se sa Splitom želi postići u ove četiri godine i što Puljak i Vijeće žele ostaviti nakon sebe, vjerujem da će se do dogovora doći lakše - smatra Orešković.

Orešković je komentirala i stanje u Zagrebu i poručila kako podržava prve poteze zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

- Svim srcem navijam da se u Zagrebu dogodi nešto dobro i da se počne čistiti sve ono što se nataložilo i nagomilalo kroz ovo Bandić-HDZ vrijeme - rekla je Orešković.

PROMJENE U ZAGREBU Tomašević srezao vozni park sa 146 vozila na 44: On će koristiti Opel Astru, a pročelnici Corse

Osvrnula se i na poteze koje je Tomašević napravio u Holdingu, a koji su naišli na brojne kritike.

- Od Tomaševića očekujem da dokumentima ili na neki drugi način obrazloži dodatno ako je potrebno ovaj potez. Rečeno je da je to da se spriječi šteta koja se ne bi mogla na drugačiji način zaustaviti, kasnije ni nadoknaditi. S obzirom na to da mi je poznato koliko se rijetko korupcija uopće otkrije, a ako se otkrije, kazneni postupci traju desetljećima, na kraju kada imamo pravomoćnu presudu, gotovo se ništa ne vrati u proračun. Ako je ovaj potez spriječio takvu situaciju, mislim da je to zaštita javnog interesa. Natječaja će biti, mogu se raspisati u bilo kojem trenutku - rekla je Orešković.

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo je predmet protiv Tomaševića zbog smjena u Holdingu, a Orešković kaže kako joj je to došlo kao ''veliko i neugodno iznenađenje''.

IZBOR ZA ŠEFA VRHOVNOG SUDA Milanović službeno predložio Saboru Zlatu Đurđević

Orešković je komentirala i službeni prijedlog predsjednika Republike Zorana Milanovića za izbor Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

- Gotovo se može sa sigurnošću očekivati da ona neće biti izabrana i to nas dovodi u jednu vrlo ružnu situaciju u kojoj će nužno morati doći do novog javnog poziva koji će se ponovno očito odvijati u jednoj neodgovornoj i nezreloj svađi dva velika politička ega od kojih očito nijednom nije stalo do toga da se u hrvatskom pravosuđu potaknule neke promjene koje bi za svakog od nas građana to značilo bolje i učinkovitije pravosuđe - rekla je Orešković.

ŽETON SVIH ŽETONA Hrelja je "ubrzivač procesa". Procesa političkog propadanja

Orešković se osvrnula i na potez Silvana Hrelje iz HSU-a koji se na glasanju o rebalansu proračuna priklonio vladajućoj većini.

- Nije Silvano Hrelja ubrzivač procesa, kako sam sebe naziva, to je jedna koruptivna praksa - zaključila je Orešković.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Linz 22.06.2021.

    E, moj Miki , ne daju ti ni mrtvom mira a ne znaju da si bio pitom k'o golub, mudar k'o zmija, volio ispravnost do zareza i donosio kapitalne odluke u krizno vrijeme. Vjerovao si svima da su pošteni dok se ne uvjeriš drugačije. Tvoj odnos prema korupciji i kriminalu je bila nulta stopa i zato gospodo Miki sada .......................mirno spava !!!

  • Vito1 22.06.2021.

    Plavi kmečavci su na čučavcima, strah im osigurao trčkalicu pa po čučavcima traže žetončiće sa smeđim nosovima.

  • Vito1 22.06.2021.

    Zanimljivo je to što apsolutno nitko od novinara nije pitao prave umirovljenike podržavaju li tog uhljebničkog žetončića za svog predsjednika. Zar su stvarno umirovljenici toliko senilni i maloumni da im je taj parazit predstavnik u saboru??? Uspio je uništiti "Uljanik" kao sindikalni vožd pa promijenio kaput kako bi se održao kao drek na površini. Sramoti ljudski rod, a nije javno priznao da je član hdz -ovaca pa da svi odmah znaju s čim se susreću.

Komentiraj...
Vidi sve komentare