Obavijesti

News

Komentari 16

Još ništa od splitskog Gradskog vijeća i predsjednika vijeća

Još ništa od splitskog Gradskog vijeća i predsjednika vijeća

Puljak je imao sastanak s koalicijskim partnerima i kaže kako sutra ipak neće biti konstituirano Gradsko vijeće niti će izabrati predsjednika

VIDEO

Pet političkih opcija u Splitu još uvijek se nije dogovorilo oko konstitucije Gradskog vijeća.

- Dogovorili smo sve koja je uloga predsjednika Gradskog vijeća i na koji način će on funkcionirati, dogovorili smo načela suradnje da će to biti sve javno, transparentno na projektnoj osnovi, da ćemo sve postizati konsenzusom i onda smo rekli da ćemo sebi dati još malo više vremena da još učvrstimo taj okvir za suradnju kako bismo što prije započeli realizirati projekte za dobrobit cijelog grada - rekao je Puljak za RTL. 

Zbog malverzacije s parkingom Puljak smijenio upravu Javne ustanove sportski objekti
Zbog malverzacije s parkingom Puljak smijenio upravu Javne ustanove sportski objekti

Na pitanje gdje je zapelo odgovara kako su oni različiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nas je pet različitih političkih opcija i dok se usuglasimo oko toga kako ćemo surađivati kako ćemo recimo pojedinačne prijedloge pojedinih političkih opcija kako ćemo mi ostali gledati te prijedloge, kako ćemo ih realizirati, kako ćemo zajedno sastaviti proračun, na koji način ćemo i velike projekte  raditi i realizirati, treba neko vrijeme da se usuglasimo da bismo imali što čvršći okvir za suradnju jer mi mislimo surađivati četiri godine mi ne mislimo surađivati onako kako su to radili Kerum i HDZ prije da bi podijelili plijen. Mi tako nećemo raditi, mi nećemo butigu u našu  politiku nitko od nas i zato nam treba malo više vremena da se  dogovorimo i ja sam siguran da će se to dogoditi u sljedećem roku kojeg imamo za Gradsko vijeće i da ćemo imati stabilnu većinu i stabilno Gradsko vijeće - objasnio je.

Naglasio je kako nema nikakve političke trgovine.

- Vidjet ćete ovo će biti jedan zanimljiv, potpuno drugačiji model suradnje. Ja se nadam da će taj model biti model koji će kasnije i ostali prihvatiti, a to će biti model u kojem je sve javno i transparentno, koji se isključivo brine o javnom interesu, u kojem su najstručniji, najbolji ljudi na funkcijama koje se imenuju, a zatim provodimo javni natječaj za sve radna mjesta, ne samo u gradskoj upravi, nego u svim firmama. To će biti jedan potpuno drugačiji model upravljanja da bi izgradili  potpuno drugačiji grad - govori Puljak.

Puljak objavio Oparinu ostavštinu, pozvao građane da ju analiziraju i daju prijedloge
Puljak objavio Oparinu ostavštinu, pozvao građane da ju analiziraju i daju prijedloge

Vjeruje i da će model rotiranja predsjednika Gradskog vijeća biti dobar. 

- To će biti četiri različita predsjednika koji će biti već vijećnici, a kako ćemo raditi zajedno, onda će oni steći neku vrstu iskustva i mislim da neće biti problema u tome  da se svakih godinu dana zarotiramo da i druge opcije dobiju šansu i dobiju iskustvo u upravljanju Gradskim vijećem i predsjedničkim mjestom - smatra Puljak.

Iako su najave bile da će sve biti u redu, MOST se predomislio. Puljak kaže kako su oni to zatražili, a da su svi prihvatili. 

- Mi želimo da se svi osjećaju ugodno u našoj suradnji i zato smo mi svi zajedno prihvatili da damo sebi, svi zajedno malo više vremena da to dogovorimo, da to bude čvrsto i da onda to ostavimo iza sebe i na temelju tog okvira za suradnju gradimo dalje i realiziramo projekte - zaključio je. 

Unatoč trudu, 30 dana za sastavljanje Gradskog vijeća će usporiti neke projekte ali Puljak smatra da to neće naštetiti gradu jer žele biti sigurni u sve i upoznati sa svime. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a